Business Internaţional

Arcelor se apara dubland dividendele

17.02.2006, 22:10 13

Arcelor a declarat ca vrea sa dubleze dividendele acordate actionarilor pana la 768 de milioane de euro, pentru a-i convinge sa refuze oferta de preluare in valoare de 21,9 miliarde de dolari din partea gigantului Mittal Steel, anunta Bloomberg.

Actionarii vor obtine astfel 1,20 euro pe actiune, mai mult decat anul trecut, cand dividendul era de 65 de centi. Compania, cu sediul la Luxemburg, a raportat un profit net aferent celui de-al patrulea trimestru de 1,25 miliarde de euro, sau 2,03 euro pe actiune, in crestere de la 820 de milioane euro, sau 1,34 euro pe actiune, cat s-a inregistrat anul anterior.

Arcelor, a doua companie pe piata otelului incearca sa-si impulsioneze actionarii in vederea refuzului ofertei de preluare din partea celui mai mare competitor al sau. Conducerea Arcelor a refuzat initial categoric oferta Mittal de a crea "un campion al siderurgiei mondiale".

Actiunile Arcelor au crescut cu 33 centi sau 1,1%, atingand la bursa din Paris la cotatia de 30,12 euro. Titlurile au crescut cu 61% un ultimele 12 luni si cu 36% de cand Mittal si-a anuntat intentiile.

Dividendele de 1,20 euro reprezinta aproximativ 20% din profitul anual pe anul 2005 al companiei, care a fost de 3,85 miliarde euro. Mittal Steel a raportat recent scaderea cu 58% a profiturilor pe ultimul trimestru al anului trecut.

"Actiunea de majorare a dividendelor este normala, nu parte a unei strategii de aparare", a declarat Guy Dolle, directorul executiv al Arcelor.

"Apararea noastra cea mai importanta o reprezinta rezultatele, eficienta si profitabilitatea firmei", a adaugat seful Arcelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO