Business Internaţional

Apetitul pentru maşini de lux revine: Rolls-Royce şi BMW bat recordul la vânzări în primul semestru

Apetitul pentru maşini de lux revine: Rolls-Royce şi...

Autor: Luciana Georgescu

10.07.2014, 10:35 2387

Rolls-Royce şi BMW au înregistrat vânzări record în primele şase luni ale anului, situaţie ce reflectă cererea puternică pentru maşinile de lux, scrie Financial Times.

Vânzările de autoturisme Rolls-Royce, parte a grupului BMW, au crescut cu 33% în ultimul an, datorită cererii din Europa. Marca britanică Rolls-Royce, cea mai bine vândută maşină la nivel global din segmentul de peste 200.000 de euro , a vândut 1.968 de unităţi în primul semestru din 2014, peste nivelul anului precedent, de 1.475 de maşini, a anunţat compania.

Vânzările din Europa au urcat cu peste 60%, cele din Asia cu aproape 40%, în timp ce Orientul Mijlociu a contribuit cu o creştere de 30%. În plus, pieţele din SUA şi China au crescut şi ele cu două cifre.

În total, BMW a vândut pentru prima oară peste un milion de maşini în primul semestru din 2014, cu 6,9% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2013. Grupul a anunţat că este pe cale să îşi atingă obiectivul de vânzări de două milioane de unităţi, chiar dacă vânzările autoturismelor Mini Couper au scăzut cu 11 procente în primele şase luni ale anului.

"Rezultatele demonstrează încrederea constantă pe care clienţii noştri o au în compania noastră şi în maşinile pe care le producem", a declarat Torsten Muller-Otvos, director executiv al Rolls-Royce. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO