Business Internaţional

Andy Murray câştigă primul titlu pe iarbă de la triumful de la Wimbledon 2016

Andy Murray câştigă primul titlu pe iarbă de la...

Autor: Rafael Hekman

11.06.2023, 21:28 47

Andy Murray a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai buni jucători pe iarbă din lume, câştigând duminică un turneu ATP Challenger la Surbiton.

În urmă cu doar câţiva ani, Murray era unul dintre cei mai temuţi jucători când venea vorba de terenurile de iarbă. El a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2012 şi a devenit, de asemenea, dublu campion la Wimbledon, în 2013 şi 2016.

Totuşi, tot din cauza accidentărilor care i-au afectat cariera, victoria de la Wimbledon 2016 a fost ultima pentru britanic pe suprafaţa verde. Acum, şapte ani mai târziu, el şi-a arătat din nou calităţile, de data aceasta participând la un turneu ATP Challenger la Surbiton.

În timp ce Novak Djokovic a scris istorie cucerind al 23-lea titlu de Grand Slam, Murray a avut de jucat propria finală. Al doilea favorit la Surbiton l-a înfruntat pe austriacul Jurij Rodionov, după ce i-a învins pe Hyeon Chung, Yunchaokete Bu, Jason Kubler şi Jordan Thompson.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Murray a câştigat un titlu Challenger la Bordeaux, o performanţă istorică din perspectiva intervalului de timp dintre primul şi ultimul triumf în circuitul ATP Challenger. Acum, el a avut şansa de a prelungi şi mai mult acest interval de timp.

Austriacul a jucat un tenis grozav până la finală, dar meciul împotriva lui Murray, s-a dovedit a fi o provocare prea mare pentru Rodionov.

În 2022, el a pierdut în faţa britanicului în doar 59 de minute, în acelaşi turneu, câştigând doar trei game-uri. Anul acesta, performanţa sa a fost mai bună, dar meciul a durat cu doar unsprezece minute, mai mult, Murray impunându-se din nou.

Meciula fost întrerupt din cauza ploii, care a venit în setul al doilea, când triplul campion de Grand Slam conducea cu un set şi un break, cu trei mingi de break.

Odată ce jucătorii au revenit pe teren, dominarea lui Murray a continuat. După o oră şi 10 minute, el a câştigat meciul cu 6-3, 6-2, obţinând primul său titlu pe iarbă din ultimii şapte ani.

În continuare, Murray s-a înscris la un alt turneu Challenger pe iarbă, de data aceasta la Nottingham. Obiectivul său va fi să dobândească o formă de top înainte de a se îndrepta spre All-England Club în încercarea de a câştiga al treilea său titlu la Wimbledon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO