Business Internaţional

Amsterdam interzice canabisul în Cartierul Roşu

Amsterdam interzice canabisul în Cartierul Roşu

Autor: Andreea Tobias

10.02.2023, 23:33 989

În curând va fi ilegal să fumezi canabis pe străzile Cartierului Roşu din Amsterdam, conform noilor reglementări prezentate de municipalitate. Lucrătorii din industria sexului vor trebui, de asemenea, să îşi închidă localurile la ora 3 dimineaţa.

Legile vor intra în vigoare de la jumătatea lunii mai şi au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru locuitorii care se plâng de mult timp de tulburările cauzate de turişti.

Lucrătorii din industria sexului vor trebui, de asemenea, să îşi închidă localurile la ora 3 dimineaţa, relatează BBC.

Presa locală a relatat că aproape toţi consilierii au susţinut setul de măsuri menit să reducă deranjul pentru rezidenţi.

Restaurantele şi barurile vor trebui să se închidă până la ora 2 dimineaţa în zilele de vineri şi sâmbătă şi niciun vizitator nou nu va mai avea voie să intre în cartierul vechi al oraşului după ora 1 dimineaţa.

În prezent, vânzarea de alcool din magazinele, magazinele de băuturi alcoolice şi cafenelele din Cartierul Roşu este ilegală de joi până duminică după ora 16:00. Acum, consiliul le va cere vânzătorilor să elimine complet alcoolul din vitrine în acest interval de timp sau să le ascundă de ochii publicului.

Consumul de alcool în majoritatea spaţiilor publice din Amsterdam este ilegal.

Capitala olandeză este cunoscută pentru cafenelele sale cu canabis şi atrage milioane de turişti pe an. Dar localnicii s-au plâns că acestea atrag traficanţi şi că abuzul de droguri şi alcool duce la creşterea ratei criminalităţii.

Conform legilor în vigoare în Olanda, deţinerea, producerea sau comercializarea de droguri constituie o infracţiune penală. Cu toate acestea, olandezii au o "politică de toleranţă" care permite coffee shop-urilor să vândă canabis în condiţii stricte. Una dintre aceste condiţii este să nu deranjeze, iar guvernul le-a cerut să nu mai atragă consumatorii de droguri străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO