Business Internaţional

Americanii nu vor să retragă trupele din Irak: SUA cere reconfigurarea parteneriatului

Americanii nu vor să retragă trupele din Irak: SUA cere...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

10.01.2020, 17:32 399

Statele Unite trimit o delegaţie în Irak pentru a discuta despre reconfigurarea parteneriatului strategic şi despre intensificarea rolului NATO, nu despre retragerea trupelor, anunţă Departamentul de Stat.

"America este o forţă a binelui în Orientul Mijlociu. Prezenţa noastră militară în Irak este pentru a continua să contracareze reţeaua teroristă Stat Islamic şi, după cum a spus secretarul nostru de Stat, menţinem angajamentul de a proteja cetăţenii americani, irakieni şi ai partenerilor de coaliţie. Am fost foarte clari în legătură cu importanţa majoră a misiunii noastre pentru contracararea organizaţiei teroriste Stat Islamic în Irak", anunţă Departamentul de Stat, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"În acest moment, orice delegaţie trimisă în Irak ar avea rolul de a discuta cum să reconfigurăm cel mai bine parteneriatul nostru strategic, nu pentru a discuta retragerea trupelor, ci poziţia noastră corectă şi adecvată în Orientul Mijlociu. Astăzi, o delegaţie NATO se află la Departamentul de Stat pentru a discuta despre intensificarea rolului NATO în Irak, în conformitate cu dorinţa preşedintelui de asumare în comun a sarcinilor în eforturile de apărare colectivă. Însă este necesară o discuţie între administraţiile din SUA şi Irak nu doar privind securitatea, ci şi despre parteneriatul nostru financiar, economic şi diplomatic. Vrem să fim un prieten şi un partener al unui Irak suveran, prosper şi stabil", precizează Departamentul de Stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO