Business Internaţional

Americanii au aprobat un test pentru coronavirus care dă rezultatul în 45 de minute

Americanii au aprobat un test pentru coronavirus care dă...

Autor: Alex Ciutacu

21.03.2020, 19:30 3154

Autorităţile din SUA au aprobat un nou test pentru coronavirus care dă rezultatul în 45 de minute, întrucât încearcă să găsească noi soluţii pentru a putea ţine pasul cu cererea din spitale în criza COVID-19.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat în procedură de urgenţă producătorul de echipamente medicale Cepheid să lanseze un nou tip de test care poate fi analizat de sistemele automatizate din cele 5.000 de laboratoare ale comapniei din SUA, potrivit FT.

„Sistemele noastre automatizate nu necesită pregătire de specialitate în realizarea testării – sunt capabile să funcţioneze 24/7, întrucât multe dintre ele fac asta deja”, a spus Warren Kocmond, preşedintele Cepheid.

Cu 22.132 de cazuri confirmate, dintre care 147 de persoane s-au vindecat, iar 282 au decedat, SUA a devenit a patra cea mai afectată ţară din lume – după numărul de cazuri – în urma Chinei, Italiei şi Spaniei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO