Business Internaţional

Ambasada Franţei din Niger a fost atacată de către protestatari

Ambasada Franţei din Niger a fost atacată de către...

Autor: Andreea Tobias

30.07.2023, 15:35 37

Ambasada Franţei din Niger a fost atacată, în timp ce protestatari care flutură steaguri ruseşti mărşăluiesc prin capitală.

Mii de susţinători ai juntei care a preluat conducerea Nigerului printr-o lovitură de stat la începutul acestei săptămâni au mărşăluit duminică pe străzile capitalei Niamey, fluturând steaguri ruseşti, scandând numele preşedintelui rus şi denunţând cu tărie fosta putere colonială Franţa.

Protestatarii au mărşăluit prin oraş până la Ambasada Franţei, unde o uşă a fost incendiată, potrivit unei persoane care se afla la ambasadă când s-a întâmplat şi unor înregistrări video văzute de AP.

Fumul negru a putut fi văzut ridicându-se din tot oraşul.

Armata nigeriană a împrăştiat mulţimea de protestatari.

Grupul de mercenari ruşi Wagner operează deja în Mali, ţara vecină, iar preşedintele rus Vladimir Putin ar dori să extindă influenţa ţării sale în regiune. Cu toate acestea, nu este deocamdată clar dacă noii lideri ai juntei se vor îndrepta spre Moscova sau vor rămâne alături de partenerii occidentali ai Nigerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO