Business Internaţional

Amazon reduce legăturile cu firmele de lobby de top din Washingtonîn urma acuzaţiilor preşedintelui Trump conform cărora ar plăti prea puţin impozit la stat

Amazon reduce legăturile cu firmele de lobby de top din...

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.04.2018, 18:43 93

Amazon a redus legăturile cu firmele de lobby din Washington, Akin Group, Strauss Hauer&Feld LLP şi Squire Patton Boggs, scrie Reuters care citează publicaţia Bloomberg.

Schimbările au avut loc la aproximativ o săptămână înainte ca preşedintele Americii, Donald Trump să acuze compania  Amazon, într-o postare pe reţeaua de socializare Twitter, de faptul că nu plăteşte suficient impozit, că profită  de sistemul privat şi că scoate firmele mici de retail din comerţul cu amănuntul.

Astfel, reprezentanţii Amazon au decis să reducă legăturile cu firmele de lobby, iar în locul lor i-a angajat pe Paul Brathwait din cadrul Federal Street Strategies LLC şi pe Josh Holly de la Holly Startegies Inc., ambii care au lucrat anterior pentru Airbnb şi Oracle.

Nici una dintre părţi nu a fost disponibilă pentru a răspunde la întrebările jurnaliştilor de la publicaţia Bloomberg.

Gigantul de comerţ online are în jur de 15 grupuri de interes, conform unor informaţii anterior prezentate Senatului SUA, alături de 15 firme de lobby din exterior care lucrează în numele companiei.

Retailerul a cheltuit aproximativ 15,4 milioane de dolari în 2017 pentru lobby în Washington, faţă de 12 milioane de dolari anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO