Business Internaţional

Agenţiile de rating ar putea retrograda UBS, după frauda care a cauzat pierderi de două mld. dolari

 Agenţiile de rating ar putea retrograda UBS, după frauda care a cauzat pierderi de două mld. dolari

Autor: Marius Oncu

16.09.2011, 20:31 396

Agenţiile de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P), Moody's şi Fitch au pus sub supraveghere ratinguri ale UBS, după ce grupul elveţian a anunţat că a înregistrat pierderi de circa două miliarde de dolari din cauza tranzacţiilor neautorizate ale unui trader, transmite Bloomberg.

Analiza "se va concentra pe vulnerabilităţile managementului de risc şi controlului la UBS, după ce acestea au devenit evidente din nou", potrivit unui comunicat Moody's. S&P a anunţat că va lua o decizie asupra ratingurilor grupului după ce vor fi disponibile mai multe detalii referitoare la frauda care a provocat pierderile.

Pierderea de două miliarde de dolari ar fi "suportabilă" pentru UBS dacă este confirmată la actualul nivel, de două miliarde de dolari, potrivit agenţiilor de rating.

Poliţia din Londra a arestat, joi, un trader al grupului în legătură cu frauda. Situaţia este, încă, analizată, dar pierderile sunt estimate la circa două miliarde de dolari, a anunţat UBS.

În timp ce analiza S&P vizează calificativul pentru credite pe termen lung al UBS, cea a Moody's ţinteşte ratingurile pe temren lung pentru depozite şi credite, respectiv cel de stabilitate financiară. Fitch a pus sub supraveghere "ratingul de viabilitate", care reflectă riscul individual al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO