Business Internaţional

Aegon a preluat doua companii detinute de Uniqa in Ungaria

22.02.2008, 20:25 15

Grupul olandez de asigurari Aegon a incheiat un acord pentru preluarea integrala a Uniqa Asset Management Company si Heller-Saldo 2000 Pension Fund Management Company din Ungaria de la asiguratorul austriac Uniqa.
Actiunile celor doua companii vor fi transferate catre Aegon pana la 30 iunie 2008, in functie de acordul autoritatilor de reglementare, precizeaza Aegon.
Tranzactia face parte din strategia de dezvoltare a Aegon, care urmareste consolidarea pozitiei pe pietele fondurilor de pensii si de management al activelor in regiunea Europei Centrale si de Est.
In prezent, Aegon administreaza in Ungaria active de pensii in valoare de 1,6 mld. euro. In urma tranzactiei, valoarea activelor administrate va creste cu circa 300 mil. euro.
Dupa finalizarea acordului, Aegon se va afla pe pozitia a doua pe piata ungara a fondurilor de pensii obligatorii si pe locul al treilea in cazul pensiilor facultative.
Aegon a intrat pe piata ungara a asigurarilor in 1992, prin achizitia fostei companii de stat Allami Biztosito. Ulterior, succesul operatiunilor din Ungaria a reprezentat o baza pentru extinderea activitatilor in Europa Centrala si de Est. Aegon detine impreuna cu Banca Transilvania societatea BT Aegon Fond de Pensii, care intentioneaza sa se plaseze intre primele cinci companii de profil din Romania.
Uniqa a achizitionat in august 2007 un pachet de 23% din capitalul Astra Asigurari de la fostul actionar majoritar Nova Trade, majorandu-si participatia la 50% plus o actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO