Business Internaţional

Adevarul despre sinuciderile de la fabrica chineza Foxconn: "Viata este fara sens"

Adevarul despre sinuciderile de la fabrica chineza Foxconn: "Viata este fara sens"
03.06.2010, 11:22 103

"Viata este fara sens", aceasta este explicatia unui angajat alFoxconn pentru cele 10 sinucideri ale angajatilor companieiproducatoare de componente electronice. "In fiecare zi fac acelasilucru pe care l-am facut cu o zi inainte. Se tipa la noi tottimpul. Este foarte greu aici", completeaza Ah Wei, dupa 12 ore demunca continua in schimbul de noapte.

Conform declaratiilor facute de acesta pentru Bloomberg,conversatiile in timpul orelor de munca sunt interzise, pauzelepentru mersul la toaleta sunt de 10 minute la fiecare zece ore, iarzgomotul din fabrica trece fara probleme de dopurile din urechiafectand auzul. Compania a respins trei cereri de transfer salariullui Ah Wei, de 900 de yuani (132 dolari) fiind prea mic pentru a fitrimis familiei sale.

Cel putin 10 angajati ai companiei din Taipei s-au sinucis inaceast an, jumatate dintre acestia doar in luna mai, conformcompaniei cunoscuta si sub numele de Hon Hai Group. Mortile dinultima perioada l-au fortat pe miliardarul care a pus bazelecompaniei, Terry Gou, sa permita anchete din partea beneficiarilorcomponentelor electronice (HP, Dell, Apple se numara printreacestia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO