Business Internaţional

Actorul Kenneth Mitchell, din Star Trek şi Marvel, a murit la vârsta de 49 de ani

Actorul Kenneth Mitchell, din Star Trek şi Marvel, a...

Autor: Laura Buciu

25.02.2024, 21:43 1110

Actorul Kenneth Mitchell a murit după ce s-a luptat cu scleroza laterală amiotrofică (SLA), ce este cunoscută şi sub numele de boala neuronilor motori, timp de mai bine de cinci ani. Familia sa l-a descris ca fiind „o operă de artă inspiraţională pentru toate inimile pe care le-a atins”.

Actorul Kenneth Mitchell, care avea 49 de ani, a fost diagnosticat cu SLA, cunoscută şi sub numele de boala neuronilor motori, în urmă cu cinci ani şi jumătate.

Familia sa a spus într-o declaraţie pe Instagram că Mitchell a fost „o operă de artă inspiraţională pentru toate inimile pe care le-a atins”, potrivit Sky News.

Mitchell a apărut într-o varietate de emisiuni TV şi filme, inclusiv Captain Marvel, în care l-a interpretat pe tatăl personajului principal, Joseph Danvers.

Născut în Toronto, Canada, Mitchell a fost căsătorit cu actriţa Susan May Pratt, iar cei doi au avut împreună doi copii.

El a dezvăluit că suferea de scleroză laterală amiotrofică într-un interviu acordat revistei People în 2020 şi a spus că folosea un scaun cu rotile electric.

În postarea de pe Instagram, familia sa i-a adus un omagiu ca fiind „un căutător de speranţă, visător cu ochii deschişi, credincios în vise, jucător de fotbal, plimbător pe plajă, îmbrăţişator de urşi... şi mai mult decât orice altceva, un tată mândru”. Ei au adăugat: „Ca o stea masivă care explodează cu bunătate, puritate şi un brand special de prostie, ai fost atras direct în orbita lui”.

„Odată capturat, Kenny te putea scălda în pozitivitate, compasiune, consideraţie şi ilaritate şi te făcea să te simţi atât de iubit”.

Familia lui Mitchell a vorbit, de asemenea, despre modul în care a înfruntat „o serie de provocări îngrozitoare” din cauza sclerozei laterale amiotrofice timp de cinci ani şi jumătate, depăşindu-le pe fiecare dintre ele cu graţie şi cu angajamentul de a trăi viaţa din plin.

Cea mai frecventă formă de boală a neuronilor motori, SLA este o boală neurodegenerativă progresivă care face ca celulele nervoase specializate din creier şi măduva spinării să nu mai funcţioneze corect. Este cunoscută şi sub numele de boala Lou Gehrig, după numele celebrului jucător de baseball New York Yankees, care a fost nevoit să se retragă după ce a dezvoltat această afecţiune în 1939. Cei care suferă de această boală pot avea dificultăţi la mers, vorbire, înghiţire şi respiraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO