Business Internaţional

AAA Auto se retrage de pe piata poloneza

23.06.2008, 19:16 8

Grupul CEH AAA Auto, cel mai mare lant de dealeri auto second-hand din Europa, a decis sa-si inchida operatiunile din Polonia, titreaza Bloomberg.
Compania isi va inchide cele trei reprezentante din Polonia ca parte a unui plan de reducere a costurilor si de optimizare a proceselor prin vanzarea terenurilor detinute pe teritoriul tarii. Valoarea actiunilor companiei a scazut cu 1,8%, respectiv cu 0,39 coroane (1 eurocent), pana la 20,99 coroane (86 de eurocenti) pe bursa din Praga dupa publicarea anuntului.
"Decizia ar putea ajuta la cresterea profitabilitatii companiei. In acelasi timp insa, reprezinta un semn negativ, deoarece ridica semne de intrebare cu privire la expansiunea companiei in alte tari", a declarat Josef Nemy, analist la Komercni Banka din Praga.
AAA a anuntat deja intarzierea deschiderii unei noi filiale in Rusia si a mai inchis pana acum doua reprezentante in Ungaria si Polonia. Doua dintre cele trei reprezentante din Polonia vor fi inchise pe 30 iunie, in timp ce ultima filiala isi va inchide portile pe 15 august, pentru a lichida stocurile existente. Reprezentantii AAA Auto au mai anuntat ca seful diviziei economice, Kamil Ziegler, va parasi functia, fiind inlocuit cu noul director financiar, David Thorley, pe data de 1 iulie. Ziegler, care l-a nominalizat personal pe Thorley, isi va pastra locul in consiliul de administratie al companiei.
Compania si-a reevaluat planurile de expansiune pe piata din Rusia in perioada 2009-2010, iar reprezentantii AAA au declarat ca sunt in cautarea unei companii de consultanta. De asemenea, consiliul administrativ al companiei a aprobat un plan de reforme pentru Romania, iar progresul de pe piata romaneasca va fi monitorizat si analizat pana in iunie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO