Business Internaţional

43 de grade aşteptate la Roma. Italia pune 15 oraşe în alertă roşie

 43 de grade aşteptate la Roma. Italia pune 15 oraşe...

Autor: Andreea Tobias

15.07.2023, 13:51 46

Italia a instituit alertă roşie în 15 oraşe din cauza valului de căldură din weekend. 43 de grade se aşteaptă duminică în Roma, cu mult peste temperaturile medii.

Temperaturile ridicate se vor resimţi în weekend în mai multe oraşe italiene, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit agenţiei ANSA.

Ministerul a plasat 15 oraşe în alertă roşie pentru sâmbătă şi 16 pentru duminică, printre care Roma, Bologna, Florenţa, Catania, Campobasso, Bari, Frosinone, Latina, Perugia, Pescara, Rieti, Viterbo, Cagliari, Civitavecchia, Messina şi Palermo.

Valurile de căldură ameninţă nu doar persoanele în vârstă, persoanele vulnerabile din punct de vedere medical şi copiii, ci întreaga populaţie, se arată în avertisment.

Se aşteaptă ca temperaturile să urce cu 12 grade peste medie.

Prognoza de sâmbătă pentru Roma este de 37C, iar duminică de 43C.

„Italia, Spania, Franţa, Germania şi Polonia se confruntă cu un val de căldură major, temperaturile aerului urmând să urce până la 48C (118,4F) în Sicilia şi Sardinia - potenţial cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată în Europa", a declarat joi Agenţia Spaţială Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO