Business Hi-Tech

ZF Most valuable TECH start-ups in Romania 2022. Mike Butcher, editor, TechCrunch: Piaţa start-up-urilor de tehnologie din România este în plină expansiune. România este unul dintre cele mai efervescente huburi de inovaţie din Europa Centrală şi de Est şi este în creştere

ZF Most valuable TECH start-ups in Romania 2022. Mike...

Autor: Ramona Cornea

14.07.2022, 21:01 172

Mike Butcher, editor în cadrul publicaţiei TechCrunch, este de părere că piaţa start-up-urilor de tehnologie din România este în plină expansiune, România este unul dintre cele mai efervescente huburi de inovaţie din Europa Centrală şi de Est şi este în creştere.

„Tot ce pot să spun că singurul drum pentru start-up-urile tech din România este spre creştere, piaţa start-up-urilor din România este în plină expansiune. Da, vor veni anumite dificultăţi, vor veni vremuri complicate din punct de vedere al economiei, dar nu cred că vor afecta sectorul de start-up-uri şi inovaţie. Astfel, există motive pentru care să fim optimişti”, a declarat Mike Butcher în cadrul conferinţei ZF Most valuable TECH start-ups in Romania 2022.

Ce a mai declarat Mike Butcher în cadrul conferinţei:

• România este unul dintre cele mai efervescente huburi de inovaţie din Europa Centrală şi de Est şi este în creştere. Faptul că pandemia a trimis cu forţa lumea întreagă în o eră a tranformării digitale şi soluţii de tehnologie care sunt acum centrul principal de concentrare al afacerilor în lumea modernă a creat o oportunitate reală la nivel global, dar şi în România, de a propulsa industria de tehnologie chiar şi mai rapid decât se mişca înainte.
• Am fost aici de-a lungul anilor şi am observat schimbările care au avut loc.

• Ce plusuri are România: are un cost de trai scăzut, viteză de internet rapidă, unicorni precum UiPath care inspiră generaţiile noi de startup-uri de tehnologie, un nivel record de finanţări atât de la investitori din interiorul ţării, cât şi de la cei străini, un bazin de talente excelent şi universităţi tehnice excelente.

• Numărul mediu de tranzacţii pre-seed şi seed a explodat. Da, anul 2021 a fost neobişnuit, dar este interesant ce a ieşit din o ţară cu atât de mult potenţial de merge înainte. De asemenea, numărul şi volumele tranzacţiilor internaţionale este absolut excelent. În 2021, aproape 60 de start-up-uri au strâns o finanţare totală de 30 mil. euro.

• Guvernul României ar putea face lucruri precum să susţină deschiderea de subsidiare ale companiilor româneşti pe pieţe străine, acest lucru se numeşte diplomaţie economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO