Business Hi-Tech

ZF Live. Elena Gheorghe, PayU GPO România: Comerţul electronic a ajuns la 10 mld. euro în România la finalul lui 2023

ZF Live. Elena Gheorghe, PayU GPO România: Comerţul...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.01.2024, 00:07 420

Anul 2023 a adus un avans de 25% pentru plăţile digitale comparativ cu 2022, intermedierile companiei PayU GPO România ajungând astfel la o valoare de 3 mld. euro, cu un număr de 78 de milioane tranzacţii.

Piaţa românească de comerţ electronic a ajuns la aproximativ 10 miliarde de euro la finalul anului 2023, din care 65% reprezintă bunuri şi produse, iar 35% (circa 3,5 miliarde de euro) servicii – precum asigurări, transport şi călătorii – furnizate online, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Elena Gheorghe, country manager, PayU GPO România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plăţi online de pe plan naţional.

„Piaţa de e-commerce este evaluată la aproape 10 mi­liarde de euro în România. Dar eu cred că este chiar şi mai mult, având în vedere că Statista, spre exemplu, a estimat o creştere anuală de 15%. La noi şi la competiţie am observat o creştere pe volume chiar de 24% - creşterea anuală pentru piaţa de plăţi online. Iar în ceea ce priveşte sectorul de servicii aş putea spune că în 2023, cel puţin din ce am procesat noi - PayU, acesta a înregistrat o creştere mai mare faţă de segmentul de bunuri şi produse“, a spus Elena Gheorghe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO