Business Hi-Tech

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank. Ionel Crăciun, Vantage Towers: Începem să devenim proactivi când vine vorba de noi dezvoltări imobiliare, pentru a acoperi o cerere viitoare

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank. Ionel...

Autor: Bogdan Alecu

28.12.2023, 14:22 557

Infrastructura este un amplificator pentru sectorul de telecomunicaţii, ea joacă un rol esenţial şi este deseori neglijată, consideră Ionel Crăciun, business development manager CEE, Vantage Towers.

“Trăim într-o piaţă foarte competitivă. Cred că e una dintre cele mai competitive pieţe din Europa care, într-un anumit punct s-a tradus în beneficii pentru consumatori, pentru că în România achiziţionăm şi beneficiem de servicii bune şi foarte bune la preţuri foarte mici, iar acest paradox de care se bucură consumatorul pune presiune pe industrie. Având această presiune, jucătorii caută soluţii de optimizare şi de eficientizare”, a spus Ionel Crăciun în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank.

Infrastructura IT&C reprezintă un element esenţial pe care se sprijină atât operatorii cât şi conectivitatea şi tehnologia, iar pentru a asigura o conectivitate optimă şi pentru a permite dezvoltarea tehnologiilor viitoare sunt necesare investiţii în moder­nizarea continuă a acesteia - proces ce implică actualizarea infrastructurii existente şi dezvoltarea unor noi soluţii pentru a susţine o societate şi o economie în continuă creştere.

“Suntem în plin plan de implementare a unor proiecte care fac diferenţa în piaţă. Spre exemplu, am lansat în premieră în România către industrie. Este vorba de o aplicaţie prin care fiecare operator de telecomunicaţii sau de reţele din România poate afla răspunsul instant la nevoile sale de infrastructură”, a explicat Ionel Crăciun. El a subliniat că Vantage Towers bine cu  soluţii inovatoare în zona de energie verde, prin instalarea de panouri fotovoltaice.

Traficul de date continuă să crească, inclusiv după boomul din pandemie, în condiţiile în care munca de acasă continuă să reprezinte o cotă importantă din piaţă.

“Acum telefonul a devenit şi POS, cameră video şi cameră foto şi totul este conectat. Digitalizare, tot ceea ce înseamnă reţelistică, toate echipamentele care sunt în jurul nostru de la espresorul de cafea, frigider, totul începe să fie conectat la internet. Avem televizoare, boxe inteligente, un adevărat ecosistem conectat, iar acestea generează consum de date. Mai nou şi maşinile sunt inteligente şi dispun de conexiune de mare viteză la internet”, a spus Ionel Crăciun.

Construcţia de noi clădiri, proiecte de locuinţe, birouri sau proiecte industriale, pune presiune pe infrastrutura de date, în condiţiile în care aceasta era proiectată să acopere un drum, nu o densitate urbană.

“Vedem o dinamică fantastică în continuare. România se dezvoltă în continuare bine şi foarte bine. Şi oraşele cresc. Zonele din proximitate sunt tot mai multe. Deja vorbim de oraşe în jurul altor oraşe. Uite ce se întâmplă în jurul Bucureştiului, ce se întâmplă în jurul Ploieştiului şi alte oraşe mari din România.

Aici suntem în linie cu operatorii şi deservim aceste zone noi de acoperire la cererea operatorilor. Suntem şi proactivi, pentru că se întâmplă atât de multe lucruri în acelaşi timp şi poate uneori scapi din vedere că va apărea un cartier nou, va apărea o zonă rezidenţială nouă, care în scurt timp va avea nevoie de conectivitate”, a subliniat Ionel Crăciun.

El explică faptul că utilizatorul trebuie educat să-şi ceară dreptul la conectivitate, deoarece semnalul GSM, conexiunea de date reprezintă acum tot o utilitate precum accesul la energie electrică, gaze sau apă curentă, iar lipsa acestuia va afecta viaţa sau businessul său.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO