Business Hi-Tech

ZF Digital ’11: Florin Talpeş, CEO al Bitdefender

ZF Digital ’11: Florin Talpeş, CEO al Bitdefender

ZF Digital ’11: Florin Talpeş, CEO al Bitdefender

Autor: Alexandru Matei

19.10.2011, 00:01 99

Florin Talpeş, CEO al Bitdefender

  • Listarea la bursă este un target, dar nu am început încă niciun demers în acest sens. O eventuală listare se poate întâmpla în următorii 2-3 ani. Scopul nostru însă este acela de a deveni un lider mondial.

  • Există o piaţă neagră a informaţiilor. Spre exemplu, dacă astăzi eu culeg informaţii despre cardurile de credit, pot să le vând pe piaţa neagră a informaţiilor. Există cumpărători interesaţi de astfel de informaţii şi chiar de bug-uri (erori de programare).

  • Din punctul de vedere al pirateriei, România se află în aceeaşi grupă cu China. Astfel, dacă în urmă cu 10 ani, rata pirateriei în România era de 90%, în prezent aceasta a coborât de-abia la 70%.

  • În urmă cu 10 ani consideram că noi vom fi India Europei. Din nenorocire, am avut dreptate. Din păcate, ce s-a dezvoltat în România este outsourcing-ul şi nu domeniul de proprietate intelectuale. Nu există companii româneşti care să producă software proprietar. Această nevoie de programatori a adus pe piaţa românească mari companii care fac centre de dezvoltare sau cercetare în detrimentul sectorului românesc de IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO