Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2023. Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender: Odată cu numărul de atacuri a crescut şi numărul companiilor care şi-au stabilit o politică şi o cultură de securitate cibernetică, dar încă este nevoie de conştientizare şi implementare a unor strategii şi procese de securitate

Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender

Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.05.2023, 12:24 62

Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender, una dintre cele mai puternice companii de IT fondate în România, a spus că odată cu diversificarea şi creşterea numărului de atacuri cibernetice a crescut şi numărul de companii care au stabilit o politică şi o cultură de securitate cibernetică.

„Din punct de vedere securitate cibernetică încă este nevoie de conştientizare şi implementare a unor strategii şi procese de securitate. Dacă avem soluţii menite să reducă suprafaţa de atac, ne întoarcem la zona de securitate din punct de vedere al angajatului care lucrează de acasă. Sunt multe aspecte de luat în seamă, este un proces continuu. Practic, chiar dacă numărul de atacuri a crescut şi numărul de companii care şi-au stabilit o politică şi o cultură de securitate cibernetică a crescut, iar partea de conştientizare e importantă. Nu ne putem opri niciodată, pentru că atacurile vor continua şi automat linia de apărare trebuie să fie mereu cu un pas înaintea ameninţărilor pentru că trebuie să prevenim şi să detectăm. Dacă suntem pe aceeaşi linie înseamnă că nu evoluăm şi vom pierde”, a spus Ion Georgescu în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2023: De câte soluţii de apărare cibernetică are nevoie o companie şi cine ar trebui să le “dirijeze”?.

El a adăugat că în urma evenimentelor care au avut loc în ultimii cinci ani companiile au încercat să îşi dea seama - cu ajutorul partenerilor - ce ar trebui să facă pentru ca acceul la informaţii şi date să fie cât mai limitat – prin implementarea şi utilizarea unor soluţii – pentru a creşte nivelul de cunoştinţe şi a îmbunătăţi securitatea cibernetică. „Mai există şi partea de responsabilitate. Credem că în ultimii ani companiile au încpeut să apeleze la consultanţi de încredere, să vină spre ei şi să îşi deshidă businessul în faţa lor. Credem că zona de conştientizare şi adoptare a acestor tehnologii va ajuta companiile să crească.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO