Business Hi-Tech

Yahoo News Beta se lanseaza si cu stiri AFP si AP

18.04.2005, 18:18 24

Cel mai popular portal de pe Internet, Yahoo, a lansat o noua versiune a serviciului sau de stiri online, Yahoo News Beta (http://beta.news.yahoo.com), realizata mai aproape de modelul rivalului sau, Google, cu un design similar, dar cu singura diferenta ca exista un editor uman care urmareste principalele titluri.

Serviciul Yahoo News Beta preia stiri de la France Presse (AFP) si Associated Press (AP), companii media care au criticat Google News pentru ca a preluat articolele fara a avea acordul scris al autorilor. De altfel, AFP a si actionat in justitie cel mai mare motor de cautare de pe Internet, pentru incalcarea drepturilor de autor.

Stirile din Yahoo News Beta pot fi vizionate dupa tema, importanta sau dupa sursa, printr-un simplu click de mouse. Exista posiblitatea de a organiza informatia prezenta pe pagina dupa propriile interese si preferinte, pentru a avea un control total asupra stirilor vizionate. Exista si un serviciu care prezinta fotografiile zilei, de la Reuters, AFP sau AP. Nu lipsesc insa nici reclamele, prezente in toate serviciile Yahoo, care acum au intrat inclusiv in textele articolelor.

Oficialii Yahoo au anuntat ca sectiunea de News este cel mai vizitat site din acest domeniu din lume, depasind chiar si site-ul CNN ca numar de vizitatori.

Rezultatele sunt confirmate de specialistii in trafic pe Internet Nielsen/NetRatings.

dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO