Business Hi-Tech

Xerox: Vom vinde mai greu, dar ne-am bugetat crestere

Xerox: Vom vinde mai greu, dar ne-am bugetat crestere

Veniturile din vanzarile de echipamente de birou au avansat cu 51%, sustinute de vanzarile de echipamente multifunctionale si dispozitive laser

17.03.2009, 18:53 27

Xerox Romania si Republica Moldova a consemnat venituri de peste 72 de milioane de dolari in 2008, in crestere cu 18% fata de anul precedent, pe fondul orientarii afacerilor catre serviciile de management al documentelor si catre echipamentele multifunctionale laser de capacitate mare.

"Anul 2008 a fost unul foarte bun, in pofida unui trimestru patru mai slab, in contextul declinului economic si financiar. Am mizat corect pe produsele cu valoare adaugata si ne-am concentrat eforturile spre extinderea gamei de servicii in administrarea de documente, prin deschiderea unei noi locatii de arhivare si procesare", a declarat directorul general al Xerox Romania si Republica Moldova, Marius Persinaru.
El a adaugat ca, anul trecut, departamentul de servicii de management al documentelor a inregistrat o majorare totala a veniturilor de aproximativ 28%, peste media de crestere a companiei.
De asemenea, veniturile din vanzarile de echipamente de birou au avansat cu 51%, sustinute in primul rand de vanzarile de echipamente multifunctionale si dispozitive laser per total. Conform datelor furnizate de International Data Corporation (IDC), Xerox ocupa primul loc pe piata dispozitivelor multifunctionale, la o cota de 34% ca valoare. De asemenea, potrivit IDC, cota de piata a Xerox pe segmentul dispozitivelor laser a crescut cu trei puncte procentuale in 2008, de la 26% la 29,4% din punct de vedere valoric, plasandu-se pe prima pozitie. Conform IDC, Xerox ramane pe locul intai la categoria de echipamente monocrom de mare capacitate.
Persinaru a afirmat ca si divizia de hartie a avut o evolutie foarte buna anul trecut.
Serviciile oferite au generat o treime din veniturile totale din 2008, iar vanzarile de echipamente au generat tot o treime. In 2009, oficialii companiei se asteapta ca serviciile sa detina o pondere mai mare.
"Consideram ca este un mare potential in sectorul public. Mai devreme sau mai tarziu vor trebui facute investitii si acolo", a declarat pentru ZF Miruna Constantinescu, Marketing Manager al companiei Xerox. "Una din solutiile principale oferite in 2009 este managementul flotei de echipamente de birou", a adaugat ea.
Acestea pot fi implementate mai ales in organizarea facturilor si copierea lor in format digital.
"In acest an, mai mult ca oricand, investitiile pe care companiile le aproba vor fi rezultatul unor nevoi reale, cu impact la nivelul eficientizarii proceselor de lucru. Daca poti demonstra ca aduci eficienta, poti vinde solutii si servicii", a spus Persinaru.
"Ceea ce se va intampla de acum incolo, nu va mai avea legatura cu ce am vazut in ultimii 4-5 ani. Zona de solutii de control si gestionare a echipamentelor va avea un impact foarte mare in 2009", a adaugat el. Reprezentantul Xerox Romania s-a aratat optimist cu privire la evolutia vanzarilor companiei in acest an, dar a evitat sa avanseze o cifra.
"Eu cred ca va fi un an in crestere. Vanzarile sunt mult mai consultative si mai complexe fata de anul precedent. Clientii sunt mai atenti la caracteristicile echipamentelor, cer mai multe informatii. In primele luni ale acestui an, vanzarile au mers mult mai bine decat anticipam la finele lui 2008", a adaugat Persinaru.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO