Business Hi-Tech

WizRom automatizeaza vanzarile JTI Romania

22.10.2002, 00:00 160

Compania WizRom Software, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii integrate de afaceri din Romania, a anuntat implementarea, in numai cateva luni, a unei solutii integrate SFA (Sales Force Automation) pentru producatorul de tigarete JT International (JTI) Romania.
Solutia, implementata in baza unui contract cu o valoare de peste 500.000 de dolari, cuprinde modulul SFA WizTop, integrat cu sistemele de back office WizCount (management financiar si logistica) si WizManager (analiza informatiilor de piata).
Componenta software implementata de WizRom este, potrivit oficialilor WizRom, parte a unui proiect mai larg derulat de compania JTI Romania, care se refera la un nou sistem de vanzari si distributie, al carui cost se ridica la apoximativ 10 milioane de dolari.
"Implementarea s-a facut in mai putin de sase luni, prin efortul conjugat al echipelor de la WizRom si JTI Romania," a declarat Cristian Udrescu, director general al WizRom.
Noua solutie, menita sa sprijine activitatea de vanzari, distributie si marketing pe piata romaneasca a companiei JTI Romania, va permite agentilor de vanzari ai firmei sa efectueze operatiuni avand la dispozitie un terminal WizTop (un computer de buzunar Palm) conectat la baza centrala de date plasata in sediul din Bucuresti.
Informatiile referitoare la vanzari, logistica si marketing (POS status), colectate de catre reprezentantii de vanzari, sunt transferate pe cale electronica la baza de date centrala. "Noua solutie proceseaza si analizeaza aceste date, oferind managerilor, in timp real, rapoarte actualizate care reprezinta o baza solida pentru afacerile viitoare si pentru deciziile de marketing", considera oficialii WizRom. De asemenea, solutia permite controlul online al operatiunilor si activitatii filialelor companiei JTI aflate pe teritoriul Romaniei.
"Am recurs la serviciile WizRom pentru ca aveam nevoie de o solutie integrata pentru operatiunile de vanzari atat in cadrul birourilor noastre, cat si pe teren, iar criteriile de selectie au fost experienta firmei in implementari de sisteme la scara nationala, capacitatea WizRom de a oferi suport, flexibilitatea solutiei, respectarea legislatiei romanesti, raportul calitate-pret si, nu in ultimul rand, calitatea serviciilor de intretinere," a spus Anelise Pitis, director IT JTI Romania.
JTI Romania produce la fabrica sa din Bucuresti marcile de tigarete Camel, Winston, Monte Carlo, Winchester si More, avand o cota de piata in Romania de 20%. Reteaua proprie de distributie a companiei cuprinde 430 de agenti de vanzari si marketing, precum si 35 de filiale si depozite in toata tara.
Pana in prezent, WizRom a implementat solutii ERP (Enterprise Resource Planning) la companii cum ar fi, printre altele, AVK Electroputere, Kvaerner IMGB, Interbrands, Omniasig sau Pepsi Romania (QAB). WizRom Software a fost creata in 1992, ca reprezentanta pentru Romania si Europa de Est a unor firme internationale de software ca WizSoft Inc, Eshbel Technologies si Retalix. Pe langa birourile din Bucuresti, firma are reprezentante la Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara, cateva centre de suport, precum si filiale la Chisinau si Bratislava.
Numarul de angajati a atins in prezent nivelul de 115 persoane, compania implementand solutii la peste 1.000 de clienti, cu aproximativ 10.000 de utilizatori. Portofoliul WizRom include solutii si aplicatii ER, dintrev care cele mai importante sunt WizCount (sistem de management financiar) WizPro (solutie IT pentru companiile orientate catre activitati de productie, servicii si proiecte), WizSalary (solutie de salarizare si management de personal), SFA WizTop si sistemul de pontaj WizTime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO