Business Hi-Tech

Wizrom a vandut soft de 7,5 mil. dolari

06.03.2007, 18:58 18

Wizrom Software, companie furnizoare de solutii software pentru planificarea resurselor intreprinderii (ERP), a raportat o crestere cu 1,5 milioane dolari a valorii contractelor incheiate in 2006, la 7,5 milioane dolari (6 mil. euro la cursul mediu anuntat de BNR pentru 2006). Pentru acest an, compania estimeaza ca va inregistra o crestere 30% a valorii contractelor, la aproape 10 milioane de dolari.
In 2006, Wizrom Software a inregistrat o crestere a numarului de clienti cu 20%, ajungand la 2.400, in comparatie cu anul 2005 cand numarul acestora a fost de aproximativ 2.000. Dintre acestia, peste 85% au incheiat si contracte de service cu compania. Pentru anul 2007, compania estimeaza cresterea cu 25% atat a numarului de clienti, cat si a licentelor instalate.
"In 2007, principalii factori care vor determina cresterea companiei peste media pietei sunt consolidarea pozitiei de lider de piata pe segmentul firmelor mici si mijlocii, dar si orientarea catre segmentul companiilor mari si de tip enterprise, pentru care Wizrom a creat solutii complete de optimizare a procesului de afaceri si de reducere a costurilor operationale", a declarat directorul de vanzari al firmei, Zemy Apfelbaum.
Principalele produse ale companiei sunt WizCount si WizPro, cu o pondere de aproximativ 30% fiecare in valoarea contractelor incheiate de companie.
Un alt produs al companiei WizSalary, din categoria solutiilor de salarizare, management de personal si resurse umane, acopera aproximativ 20% din valoarea contractelor, fiind utilizat, potrivit datelor firmei, pentru calcularea salariilor a aproximativ 13,6% din angajatii companiilor private din Romania. Produsele sunt distribuite si in afara Romaniei, in Bulgaria si Moldova, prin filiale, dar si in alte tari, in functie de oportunitati.
Wizrom Software este unul dintre principalii furnizori de solutii informatice integrate pentru managementul afacerilor, prezent pe piata romaneasca din anul 1992.
De la inceputul anului 2007, compania a devenit Microsoft Gold Certified Partner.
Cu filiale in Republica Moldova si Bulgaria, Wizrom are peste 2.400 de clienti activi si 20.000 de licente instalate pentru companii din domenii de activitate variate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO