Business Hi-Tech

Windows XP mai mic, dar la acelasi pret

24.12.2004, 00:00 27

Microsoft a anuntat ca va produce special pentru Europa o versiune redusa a sistemului de operare Windows XP, care nu va mai include un player media preinstalat, insa pretul de comercializare probabil ca nu va scadea, scrie publicatia CNet News.
In urma deciziei de miercuri a unei instante a Uniunii Europene, companiei lui Bill Gates i s-a interzis sa mai vanda sistemul Windows XP cu aplicatia Windows Media Player instalata, aceasta practica fiind considerata anticoncurentiala.
Pe langa faptul ca nu vor mai putea folosi softul Windows Media Player, utilizatorii noului sistem de operare, denumit Windows XP Reduced Media Edition, nu vor mai putea sa asculte CD-uri sau fisiere MP3, cel putin nu fara ajutorul unui software instalat special in acest scop, scrie CNet News.
Pentru ca UE a interzis cresterea pretului la noua versiune de Windows, dar nu a cerut explicit ca pretul de vanzare sa fie scazut, un oficial al Microsoft a spus ca se asteapta ca noul sistem de operare sa se vanda la acelasi pret ca si varianta completa a Windows XP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO