Business Hi-Tech

Vodafone: Utilizatorii acceptă să plătească mai mult pentru net şi apeluri nelimitate

Andrea Rossini, directorul comercial pe seg­mentul consumer al Vodafone. Fotograf: Silviu Matei

Andrea Rossini, directorul comercial pe seg­mentul consumer al Vodafone. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Adrian Seceleanu

09.09.2015, 00:07 2234

Pachetele care includ apeluri nelimitate către toate reţelele naţionale şi care includ mai mult internet pe mobil îi determină pe clienţii din România să accepte să plătească 1-2 euro mai mult decât în trecut operatorilor, astfel că piaţa de telecom este în creştere.

„Creşterea este generată de faptul că oamenii sunt destul de entuziaşti în România în a folosi mai mult mobilul - în primul rând pentru apeluri în afara reţelei, iar în al doilea rând pentru serviciile de date mobile“, spune Andrea Rossini, directorul comercial pe seg­mentul consumer al Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă. „Barierele între comunităţile operatorilor cad şi oamenii sună tot mai mult între reţele. Începând cu oferta de abonamente Vodafone Red abonamentele cu apeluri nelimitate s-au generalizat pe piaţă. A fost o mişcare care a transformat complet comportamentul consumatorilor. Utilizatorii au început să accepte că pentru 1 sau 2 euro în plus pot avea libertatea de a suna către orice destinaţie“, a adăugat Rossini.

Al doilea “motor” de creştere este internetul pe mobil, iar atracţia pentru ofertele mai scumpe dar cu trafic de date mai mare este vizibilă chiar şi pe segmentul de cartele preplătite, la fel ca şi în cazul pachetelor cu mai multe minute naţionale, spune Rossini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO