Business Hi-Tech

Vodafone lanseaza serviciile 3,5 G in alte sase orase

Vodafone lanseaza serviciile 3,5 G in alte sase orase

Liliana Solomon, CEO, Vodafone Romania: Intentionam ca pana la sfarsitul anului sa facem investitii semnificative pentru extinderea retelei HSDPA in cateva zeci de orase ale tarii. Tot in cursul acestui an, Vodafone Romania va creste viteza serviciilor 3G broadband de la 1,4 Mbps, cat este in prezent, pana la 3,6 Mpbs.

21.02.2007, 19:43 25

Planurile operatorului prevad investitii semnificative pentru cresterea acoperirii in acest an a cateva zeci de orase si cresterea vitezei de la 1,4 Mbps la 3,6 Mbps.
Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania va lansa vineri serviciile de acces mobil la Internet 3G Broadband (3,5 G) in orasele Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Constanta, Craiova si Iasi.
Serviciile Vodafone bazate pe tehnologia HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) sunt in acest moment de patru ori mai rapide decat cele asigurate de tehnologia 3G, asigurand o viteza de conectare la Internet de pana la 1,4 Mbps.
Vodafone a lansat serviciile HSDPA in Bucuresti la inceputul lunii octombrie 2006.
"Intentionam ca pana la sfarsitul anului sa facem investitii semnificative pentru extinderea retelei HSDPA in cateva zeci de orase ale tarii. De asemenea, vom continua sa ne extindem portofoliul 3G Broadband cu noi produse si servicii (telefoane HSDPA, Router Wireless) care acopera toate nevoile de comunicare pentru consumatorii individuali si companii", a declarat pentru ZF Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania.
"Tot in cursul acestui an, Vodafone Romania va mari viteza serviciilor 3G broadband de la 1,4 Mbps, cat este in prezent, pana la 3,6 Mpbs", a adaugat ea. Vodafone a lansat in luna octombrie a anului trecut, in Bucuresti, primele servicii HSDPA din Romania.
Telefonia mobila 3G le ofera utilizatorilor acces rapid la transfer de date, imagini, precum si acces mobil la Internet la o viteza de transfer al datelor de pana la 384 kbps, fata de 220 kbps prin tehnologia EDGE.
Orange Romania, numarul unu pe piata de telefonie mobila, a anuntat ca va lansa in cursul acestui an primele sale servicii HSDPA, disponibilitatea acestora fiind programata in prima jumatate a acestui an. La sfarsitul anului 2006, Orange avea 383.000 de clienti pentru serviciile mobile de date in tehnologia EDGE si 3G.
Numarul de clienti 3G ai Vodafone era de 298.000 la finele lunii decembrie 2006, din care un sfert sunt utilizatori ai serviciului 3G broadband, bazat pe tehnologia HSDPA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO