Business Hi-Tech

Vodafone cumpara un rival britanic

06.08.2003, 00:00 16



Compania britanica de telecomunicatii Vodafone a ajuns la un acord privind preluarea rivalului local Project Telecom Plc., valoarea tranzactiei ridicandu-se la aproximativ 155 milioane de lire sterline (250 de milioane de dolari), sub forma de lichiditati.



Cel mai mare operator de telefonie mobila din lume dupa cifra de afaceri a precizat ca aceasta achizitie ii va facilita accesul la baza importanta de clienti de care dispune Project Telecom, firma care furnizeaza servicii si produse sectorului tip corporate.



Acordul reprezinta o decizie strategica, in contextul in care reteaua Vodafone administreaza serviciile de care beneficiaza o mare parte din clientii Project Telecom. Ofertele preliminarii pentru preluarea acestei companii au fost anuntate in luna iulie.



Actiunile Project Telecom au scazut considerabil din aprilie, dupa ce operatorul a anuntat ca profitul sau va stagna in acest an, din cauza intensificarii competitiei in sectorul de profil. Actiunile Project Telecom au incheiat sedinta de luni la un pret de 65,5 penny. Cotatia Vodafone a fost stabilita la 115 penny. De la inceputul anului, titlurile operatorului britanic au crescut cu aproape zece procente, capitalizarea sa cifrandu-se la 78 de miliarde de lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO