Business Hi-Tech

Videoconferinţa ZF IT GENERATION. Ce soluţii au start-up-urile tech pentru stresul provocat în companii de lucrul forţat de acasă? Startup-urile tech care dezvoltă soluţii de wellbeing şi sănătate sunt „vânate“ de fonduri de investiţii şi companii care vor să le adauge serviciile în pachetele de beneficii

Videoconferinţa ZF IT GENERATION. Ce soluţii au...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.12.2020, 13:00 123

În contextul pandemiei, reticenţa şi ruşinea românilor de a apela la serviciile de sănătate mintală sunt în scădere, companii din tot mai multe domenii de activitate integrând în pachetele de beneficii pentru angajaţi diverse soluţii care să îi ajute pe aceştia să scape de stres şi anxietate.

Românilor le este în general ruşine să apeleze la servicii de sănătate mintală şi de wellbeing, chiar şi în momentul în care acestea sunt furnizate online, sunt puse la dispoziţie şi plătite de angajator. Însă, pe fondul crizei medicale şi al măsurilor de distanţare socială, impuse în urma pandemiei de COVID-19, atât cererea, cât şi numărul de soluţii dedicate acestei zone au crescut, astfel că şi investitorii caută oportunităţi de a-şi plasa banii în asemenea proiecte, au declarat reprezentanţi ai mediului de business, fondatori de startup-uri şi investitori în cadrul videoconferinţei ZF IT Generation. Ce soluţii au start-up-urile tech de wellbeing şi sănătate pentru stresul provocat în companii de lucrul forţat de acasă?, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Banca Transilvania, Telekom şi casa de avocatură Stratulat Albulescu.

„Se observă un interes crescut din partea investitorilor pe zona de soluţii de wellbeing. Fondurile de investiţii caută startup-uri în această zonă. Este adevărat că în utlimele luni au apărut multe soluţii în această zonă de sănătate dedicate angajaţilor, dar sunt rare cele care chiar oferă programe relevante, care au tracţiune pe termen lung şi care atrag investiţii. Mai multă tracţiune în zona aceasta nu ar strica“, a spus Silviu Stratulat, managing partner al casei de avocatură Stratulat Albulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO