Business Hi-Tech

VIDEO SUBTITRAT. Aplicaţia viitorului: UiPath Clipboard AI - despre care compania spune că este o „evadare” din „infernul” Excel şi nu numai

20.10.2023, 07:00 4393

Soluţiile la care lucrează UiPath nu sunt destinate doar companiilor, ci şi persoanelor fizice. Una dintre aplicaţiile pe care UiPath pariază pentru viitor este Clipboard AI, care va fi lansat în primăvara anului următor, care va ajuta oamenii să completeze automat diferite câmpuri din documente, formulare online, pagini web etc.

„Orice acţiune la un computer poate fi descompusă în trei paşi: extract, transform, load (extragere de date, transformare de date, încărcare de date – n.red), aşa numitul ETL. Noi venim cu un Copy Paste inteligent care ne va uşura viaţa”, spune Cosmin Voicu, principal, product manager, responsabil pentru Clipboard AI.
Într-un demo pentru ZF, Voicu a arătat cum ClipboardAI poate lua singur datele dintr-un paşaport pentru a le plasa apoi singur pe un site al unei linii aeriene pentru formalităţile de check-in online, în doar câteva secunde. Pentru detalii urmăriţi clipul video ataşat acestui text.
Aplicaţia poate lucra cu mai multe tipuri de formate, conform datelor disponibile pe site-ul UiPath.
„Clipboard AI vă permite să copiaţi şi să lipiţi date între mai multe formate.

Documentele sursă acceptate sunt:

• Formulare web/desktop
• Foi de calcul Excel
• Documente semi-structurate, cum ar fi facturi, chitanţe, facturi de utilităţi, comenzi de achiziţie, paşapoarte, cărţi de identitate şi orice documente cheie
• Documente text simplu, cum ar fi contracte, e-mailuri, documente Word, pagini web etc.

Documentele destinaţie acceptate sunt:

• Formulare web/desktop
• Foi de calcul Excel
• Destinaţii text simplu, cum ar fi documente Word, prezentări Powerpoint, e-mailuri, etc.
• Fişiere PDF
• Există astfel diverse scenarii de copiere-lipire între documentele sursă disponibile şi documentele destinaţie. De exemplu, puteţi introduce informaţii dintr-un paşaport într-un formular online de călătorie sau puteţi copia un document Word şi să-l lipiţi într-o foaie de calcul Excel.

În plus, puteţi:

Aplica transformări pentru valute, unităţi de măsură, formate de date EU/US, traduceri de limbă şi multe altele, toate prin intermediul limbajului natural.
Puteţi pune întrebări Clipboard AI şi să aveţi răspunsurile incluse în rezultat.
Puteţi extrage tabele din pagini web şi date structurate din liste, cum ar fi rezultatele căutării, liste de produse de la comercianţi etc.”
Clipboard AI poate fi utilizat cu orice limbă care foloseşte alfabetul latin, cum ar fi engleza, spaniola, franceza, italiana şi altele.  Clipboard AI este o aplicaţie care rulează pe Windows.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO