Business Hi-Tech

VIDEO. Paul Roetzer, fondator Marketing A.I. Institute, la Cluj: Dacă nu ştiţi cum să discutaţi cu un vânzător de soluţii AI, întrebările pe care trebuie să le puneţi sunt: Câte ore de lucru voi economisi cu softul vostru? Ce voi face eu şi ce va face „maşina”?

Autor: Adrian Seceleanu

15.06.2023, 01:23 85

Companiile cărora discuţiile cu vânzătorii de soluţii de inteligenţă artificială li se par „copleşitoare”, pentru că nu ştiu clar cum să pună problema, ar trebui să-şi concentreze negocierile pe câteva elemente cheie, dintre care cel principal ar trebui să fie numărul de ore de muncă pe care îl economiseşte soluţia.

„Din nou, dacă nu vă simţiţi foarte confortabil cu inteligenţa artificială, s-ar putea să vi se pară copleşitor să trebuiască să discutaţi cu furnizorii de AI şi să şi achiziţionaţi soluţia. Dar de fapt nu este atât de dificil, deoarece dacă sunteţi persoana responsabilă de publicitate, emailuri, conţinut sau analiză - sau alte activităţi, ştiţi cum funcţionează software-ul pe care îl utilizaţi în prezent. Ceea ce trebuie să încercaţi să faceţi este să spuneţi: petrec 10 ore pe săptămână analizând rapoarte de analiză şi construind rapoarte de business intelligence. Odată ce cumpăr software-ul dvs., câte ore pe săptămână voi petrece făcând asta? Deci, întrebarea pe care trebuie să încercaţi să o adresaţi este: ce va face maşina şi ce voi face eu, ca marketer sau profesionist în afaceri?”, a declarat Paul Roetzer, fondator Marketing A.I. Institute şi co-autor al cărţii „Marketing Artificial Intelligence”, în cadrul evenimentului IQ Digital Cluj, realizat de UPGRADE 100.
Roetzer a susţinut că odată cu explozia soluţiilor bazate pe AI noua generaţie de lucrători nu va fi formată de tinerii care acum îşi termină formarea ci de cei care sunt gata să lucreze cu noile aplicaţii. „Când spun <<următoarea generaţie>>, nu mă refer la tinerii care ies astăzi de pe băncile facultăţii. Poate fi oricine, la orice nivel al carierei sale, care este dispus să accepte că există tehnologie mai avansată şi că există modalităţi de a o integra şi de a o construi în tot ceea ce facem ca profesionişti şi ca afaceri”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO