Business Hi-Tech

VIDEO. Ministerul Digitalizării şi ADR au lansat în teste o aplicaţie mobilă care în viitor ar urma să permită accesarea tuturor serviciilor publice cu un singur login. Deocamdată aplicaţia merge cu ghişeul.ro. ADR aşteaptă feedback cu „blândeţe”. Înrolarea, pe bază de protocoale, dar „cine nu va dori, va vrea”

Autor: Adrian Seceleanu

25.05.2023, 13:22 173

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au prezentat RoeID, o aplicaţie mobilă, care ar urma ca în viitor să ofere o modalitate nouă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale urmând să fie accesibile printr-un singur login. Practic, ROeID ar urma să asigure „identitatea digitală a tuturor cetăţenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar şi conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană”, conform reprezentanţilor MCID şi ADR.

Deocamdată aplicaţia este disponibilă doar pentru terminalele cu platforma Google Android, dar va fi lansată şi o aplicaţie pentru terminalele Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO