Business Hi-Tech

VIDEO. Lovitură de imagine: Ghiţă Ciobanul, care a devenit celebru în reclame pentru Vodafone, “portat” în campaniile publicitare ale Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

10.02.2020, 12:54 3658

Ghiţă, ciobanul din Sibiu care a devenit în urmă cu 7 ani de zile unul dintre cele mai cunoscute personaje din piaţa locală de publicitate după ce a devenit imaginea centrală a campaniilor comerciale derulate de operatorul de telefonie mobilă Vodafone, şi care a rămas de atunci celebru pe reţelele sociale cu conturi care au sute de mii de fani, este din această lună “actorul” principal al campaniilor de publicitate ale Telekom, jucător care încearcă să-şi facă loc pe piaţă prin campanii neobişnuite, care să atragă atenţia în condiţiile în care se află sub presiune să livreze rezultate financiare mai bune şi timp de ani de zile nu a reuşit să obţină creşteri puternice pe segmente cheie precum cel de internet.

Austriacul Andreas Elsner, directorul comercial pe sgmentul rezidenţial care a încercat să dea un nou suflu campaniilor Telekom de când a venit în România la finele anului 2018, a afirmat că Ghiţă Ciobanul s-a portat întâi singur în reţeaua Telekom şi abia după aceea a fost contactat de grup pentru a devenit “actor” în reclame. “Veştile bune circulă repede, am aflat că s-a portat în reţeaua Telekom”, a declarat Elsner în cadrul unei conferinţe în care a fost prezent şi Ghiţă Ciobanul. Faptul că el are o pagină de Facebook cu peste 500.000 de fani a contat în alegerea lui ca personaj central în campaniile publicitare ale companiei, a declarat Elsner.

Campania lansată de Telekom cu Ghiţă Ciobanul în prim plan încearcă să convingă clienţii din alte reţele să aleagă serviciile companiei. Clienţii care se mută la Telekom “vor putea achiziţiona abonamentul Mobil 6 cu 50% reducere în primele 12 luni şi vor plăti 3 euro/lună (aproximativ 14 lei/lună) în acest interval. După cele 12 luni, costul va fi 6 euro/lună”, conform Telekom. “De asemenea, cei care se vor porta în reţeaua Telekom Romania vor putea opta şi pentru achiziţionarea unui telefon mobil în rate, fără dobândă şi fără avans. Unul dintre smartphone-urile disponibile în oferta Telekom este Huawei Y6s. Cei care vor achiziţiona acest smartphone împreună cu abonamentul Mobil 6 vor plăti doar 7 euro/lună (aproximativ 33 lei/lună) în primele 12 luni de la portare: 3 euro/lună pentru serviciile de telefonie mobilă şi 4 euro/ lună rata pentru telefonul achiziţionat. După această perioadă, costul total va fi 10 euro/lună”, conform Telekom.

“Mobil Nelimitat este conceptul care a înregistrat cea mai bună performanţă în segmentul de mobil la finalul anului 2019. Pentru noi este clar că acest concept îi mulţumeşte pe clienţii noştri şi din acest motiv am pregătit o nouă ofertă cu beneficii nelimitate şi o reducere semnificativă a costului abonamentului: 50%, în primele 12 luni de la portarea în reţeaua Telekom Romania. Este o ofertă cu avantaje şi un preţ care cu siguranţă îi vor mulţumi pe cei care se vor porta în reţeaua noastră şi îi vor ajuta să uite de grijile şi frustrările legate de serviciile de telecomunicaţii”, a afirmat Elsner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO