Business Hi-Tech

VIDEO. Interviu exclusiv ZF. Bernd Leukert, head of technology, data and innovation, Deutsche Bank: Centrul din România poate deveni motorul serviciilor financiare inovative dezvoltate de Deutsche Bank

Autor: Ioana Nita, Adrian Seceleanu

13.09.2022, 00:07 1018

♦ Deutsche Bank a pus recent şi bazele unei divizii de securitate cibernetică în cadrul centrului de tehnologie din România. Specialiştii IT din România trebuie să aibă mai multă încredere în ei şi să ceară mai multe responsabilităţi, spune executivul german.

Centrul de tehnologie al Deutsche Bank din România ar putea deveni „inima“ eforturilor de dezvoltare a serviciilor financiare inovative ale gigantului german la nivel global, în condiţiile în care inginerii şi specialiştii IT de pe plan local sunt foarte bine pregătiţi din punct de vedere tehnic, dar în acelaşi timp sunt şi foarte creativi.

„Sunt impresionat de competenţa tehnologică pe care o văd aici, dar, de asemenea, şi de spiritul de inovaţie şi de capabilităţile de proiectare pentru serviciile viitoare ale Deutsche Bank. Din toate centrele pe care le-am văzut, din toate locaţiile, Bucureştiul este cel mai modern centru tehnologic pe care îl avem la nivel global în cadrul Deutsche Bank. Centrul are capacităţi mari şi are o forţă de muncă extrem de pasionată şi foarte bine educată, care ajută Deutsche Bank să devină o forţă şi care deserveşte Deutsche Bank la nivel global în peste 150 de ţări. Aici ne ocupăm de zona de private banking, corporate banking şi managementul riscului, fie că acesta este risc financiar sau nonfinanciar. De asemenea, am pus recent şi bazele unui centru de competenţe pentru securitate cibernetică, care devine din ce în ce mai important în businessul noastru general“, a declarat într-un interviu exclusiv pentru ZF Bernd Leukert, head of technology, data and innovation în cadrul Deutsche Bank.

În prezent, în cadrul DB Global Technology lucrează peste 1.200 de specialişti IT, iar soluţiile şi serviciile dezvoltate de ei sunt folosite în cadrul sucursalelor Deutsche Bank din peste 150 de ţări.

Leukert s-a declarat încântat de ceea ce a văzut la Bucureşti, astfel că a susţinut că centrul de aici ar putea căpăta o greutate şi mai mare în interiorul companiei. „Am fost complet entuziasmat şi copleşit de capabilităţile pe care le-am văzut aici, la Bucureşti, în centrul nostru de tehnologie. A fost mai puţin o surpriză pentru mine faptul că există un nivel ridicat de competenţă inginerească, dar cu siguranţă a fost o surpriză uriaşă, şi am transmis acest lucru şi echipei, de faptul că există creativitate. Dacă punem împreună ambele capabilităţi există o oportunitate ca centrul de tehnologie din Bucureşti să dezvolte servicii financiare inovatoare pentru Deutsche Bank în viitor şi să putem oferi aceste servicii la nivel global. Ceea ce le cer oamenilor este să dea dovadă de încredere şi să facă un pas în faţă şi să spună «da, suntem capabili să facem asta» şi să ceară responsabilităţi noi pentru că au abilităţi de inginerie, au pasiune, energie, creativitate. Sunt capabili să facă asta şi cu siguranţă eu îi susţin pe deplin şi am încredere în ei că pot deveni cei care creionează viitorul (serviciilor financiare pentru - n. red.) Deutsche Bank“.

DB Global Technology SRL, compania deţinută de Deutsche Bank pe plan local, este unul dintre cei mai mari angajatori din industria locală de IT, alături de alţi giganţi precum IBM, Oracle, Microsoft sau Atos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO