Business Hi-Tech

VIDEO. Acceleratorul InnovX-BCR la SelectUSA 2023. Diana Andriţchi, cofondator al start-up-ului medtech Synaptiq: SelectUSA este o ocazie de a cunoaşte oameni faţă în faţă şi să construieşti o reţea la care să poţi apela oricând ai nevoie

Autor: Adrian Seceleanu

28.05.2023, 13:30 36

O delegaţie de 9 companii care au „absolvit” programul de accelerare InnovX-BCR au participat, la finele lunii aprilie, la SelectUSA, cel mai mare eveniment dedicat investiţiilor străine în SUA, cu suportul aceleratorului. ZF vă prezintă interviuri realizate cu membri ai delegaţiei la SelectUSA despre cum a fost conferinţa, care sunt principalele informaţii obţinute şi care sunt învăţăturile trase de antreprenorii care se uită spre o extindere pe piaţa americană.

Oportunităţile de networking oferite de SelectUSA sunt greu de egalat, mai ales pentru o companie care vrea să intre pe piaţa americană, a spus şi Diana Andriţchi, cofondator al start-up-ului medtech Synaptiq.

„Da, într-adevăr, am venit aici ca şi parte din premiul primit de la InnovX-BCR în urma câştigării premiului mare de la evenimentul Demo Day de anul trecut. Ne-am documentat, bineînţeles şi am văzut că evenimentul acesta ar reuni destul de multe părţi interesante pentru noi. Pe lângă investitori ar fi şi multe companii de business growth, destul de mulţi consultanţi şi adviseri pe partea aceasta de creştere a start-up-urilor şi de extindere a start-up-urilor aici, în Statele Unite. Şi acesta ar fi unul dintre obiectivele noastre pe termen lung, să ne extindem şi aici. Momentan, de exemplu, suntem în proces de obţinere a certificării la nivel european. Pentru anul viitor ne-am propus să începem şi să demarăm procesul şi de obţinere a FDA-lui, certificare necesară aici în State, pentru a comercializa software medical şi device-uri medicale în general. Şi este foarte bine pentru noi să ne mărim reţeaua cât de mult se poate şi aici atât cu consultanţi, cât şi cu potenţiali parteneri, cu persoane care sunt foarte bine conectate aici şi care pot să ne deschidă uşi, pentru că până la urmă aşa ajungi să-ţi formezi reţea şi să-ţi aduni oameni care să te poată ajuta pe parcursul creşterii tale. SelectUSA este o ocazie de a cunoaşte oameni, mai ales faţă în faţă aş zice şi să construieşti o reţea la care să poţi apela oricând ai nevoie”, a spus Diana Andriţchi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO