Business Hi-Tech

VIDEO. Acceleratorul InnovX-BCR la SelectUSA 2023. Bogdan Liţescu, fondator & CEO, Plant an App: Vrem să deschidem birouri - unul în State, unul în Luxemburg, unul în Germania şi unul în Dubai. Lucrurile astea au nevoie de mulţi bani.

Autor: Adrian Seceleanu

28.05.2023, 13:00 41

O delegaţie de 9 companii care au „absolvit” programul de accelerare InnovX-BCR au participat, la finele lunii aprilie, la SelectUSA, cel mai mare eveniment dedicat investiţiilor străine în SUA, cu suportul aceleratorului. ZF vă prezintă interviuri realizate cu membri ai delegaţiei la SelectUSA despre cum a fost conferinţa, care sunt principalele informaţii obţinute şi care sunt învăţăturile trase de antreprenorii care se uită spre o extindere pe piaţa americană.

„Noi acum vrem să ridicăm bani să deschidem nişte birouri de vânzări. Deci cu produsul nou suntem la un nivel de maturitate şi toate use case-urile pe care le avem şi pe la guvern şi pe la Vodafone şi pe alţi clienţi arată cât de stabilă şi matură e platforma. Eforturile de vânzări, bineînţeles, acelea scalează mai greu cu dezvoltarea de echipe de vânzări, de echipe de parteneri. „Vrem să deschidem birouri - unul în State, unul în Luxemburg, unul în Germania şi unul în Dubai. Lucrurile astea au nevoie de mulţi bani, nu numai pentru birouri, dar pentru oameni care să vândă şi pentru liderii care să conducă echipele. Şi cumva, avem nevoie de o sumă între 5 şi 10 milioane de de dolari, ca să executăm planul ăsta“, a declarat Bogdan Liţescu, fondator şi CEO al Plant an App.

„Sunt foarte multe oportunităţi de cunoscut mulţi oameni într-un timp scurt, din multe culturi. Şi asta e interesant aici că nu e doar de întâlnit companii din America, dar din toată lumea. Mi se pare că organizarea e foarte bună, excepţională. Ce îmi place aici foarte mult este că agenţiile guvernamentalle gândesc ca nişte antreprenori, ca nişte companii concurează aici pentru ce start-up-uri să le aducă în statul lor lucru care cumva mi se pare şi o lecţie inspiraţională, şi îmi dă curaj să zic hai să mă duc într-un stat, că are am cineva acolo să mă ajute eu venind din fundul Europei te întrebi, eu ce fac, unde mă duc. E impresionant”, a punctat fondatorul Plant an App.
Prezenţa la summit este bună şi pentru a vedea care mai este atmosfera în ce priveşte atragerea de fonduri după „îngheţul” de anul trecut. „Cel puţin anul trecut noi am vrut să ridicăm bani şi a fost un şoc să vedem cât de conservatori au devenit mulţi investitori. Pe urmă am oprit proiectul de a ridica bani. Acum un motiv pentru care sunt aici, este să înţeleg unde este prioritatea investitorilor. Dacă mă uit la rapoarte, văd că trim. 1 a fost un iarăşi unul de scădere a finanţărilor, deci nu e momentul potrivit. Are sens pentru noi şi în US să ridicăm bani, dar şi în Europa, pentru că acolo am reuşit să creştem mult mai rapid prin a fi mai prezenţi. Acum în SUA este nevoie de o investiţie mai mare de de a crea un birou de vânzări, de a creşte la fel de spectaculos cum am crescut în alte regiuni”, a punctat Liţescu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO