Business Hi-Tech

Victor Armăşelu, vicepreşedinte Samsung România: Vindem anual peste 20.000 de produse din gama premium Bespoke. Cele mai vândute sunt frigiderele

Victor Armăşelu, vicepreşedinte al Samsung Electronics România şi Bulgaria

Victor Armăşelu, vicepreşedinte al Samsung Electronics România şi Bulgaria

Autor: Ioana Nita

26.10.2023, 12:00 1163

În 2022, vânzările de frigidere şi maşini de spălat rufe din România s-au situat la peste 1 mld. de lei, respectiv 957 milioane lei, iar ca volum s-au livrat peste 560.000 de frigidere şi peste 580.000 de maşini de spălat rufe.

Compania sud-coreeană Samsung, unul dintre cei mai mari produ­cători de electrocasnice la nivel global, vinde anual în România circa 20.000 de produse din gama sa premium Bespoke, cele mai multe fiind frigidere, în condiţiile în care segmentul de electrocasnice premium înregistrează o creştere accelerată pe plan local - de două cifre, atât pe piaţa de frigidere, cât şi pe cea de maşini de spălat rufe. Anul trecut, vânzările de frigidere şi maşini de spălat rufe din România s-au situat la peste 1 mld. de lei, respectiv 957 milioane lei, iar ca volum s-au livrat peste 560.000 de frigidere şi peste 580.000 de maşini de spălat rufe.

„Pe piaţa de frigidere şi maşini de spălat rufe am observat o creştere marginală a vânzărilor în total, însă se înregistrează o creştere de două cifre pentru zona de premium. De asemenea, aspiratoarele verticale iau locul aspiratoarelor tradiţionale cu sac sau fără sac, iar în ceea ce priveşte aparatele de gătit, estimăm o uşoară scădere, însă cuptoarele cu microunde sunt preferate de consumatori“, a declarat Victor Armăşelu, vicepreşedinte al Samsung Electronics România şi Bulgaria. Compania sud-coreeană este lider pe plan local pe segmentul premium de frigidere, pe segmentul maşinilor de spălat de capacitate mare - 11 kg şi pe segmentul cuptoarelor cu microunde.

În prima jumătate a acestui an, s-au vândut în România circa 206.000 de frigidere în valoare de 401 milioane lei şi circa 242.000 de maşini de spălat rufe în valoare de 420 milioane lei.

Anul acesta, Samsung a lansat noi produse în gama Bespoke, ce cuprinde frigidere, maşini de spălat rufe şi uscătoare, cuptoare, maşini de spălat vase, aspiratoare verticale şi robot şi aparate de aer condiţionat, care vin echipate cu tehnologia AI prin intermediul căreia electrocasnicele pot fi inclusiv monitorizate şi controlate de la distanţă prin aplicaţia mobilă SmartThings.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO