Business Hi-Tech

Verizon renunta la planul initialde majorare a tarifelor

Verizon renunta la planul initialde majorare a tarifelor
04.09.2006, 21:49 16

Presiunile exercitate de clienti si de institutiile de reglementare americane determina mari furnizori de Internet sa renunte la majorarea preturilor.
Doi mari jucatori de pe piata americana a telecomunicatiilor au renuntat la noul plan tarifar pe care voiau sa il aplice unora dintre clientii companii. Verizon Communications si BellSouth au cedat in urma presiunilor facute de regulatori si cateva organizatii pentru protectia consumatorilor, care considerau ca noile tarife ar fi anulat beneficiile eliminarii unor taxe impuse de guvern, titreaza Financial Times, editia online.
Sensibilitatea marilor companii americane de telecomunicatii la presiunile publicului si ale institutiilor de regularizare a pus cele doua companii intr-o situatie dificila, in conditiile in care doresc sa introduca o gama noua de servicii pentru a face fata concurentei din partea operatorilor de televiziune prin cablu, pe segmentul de piata a Internetului de mare viteza (broadband) pentru persoane fizice.
Verizon si alte companii importante de telecomunicatii au anuntat discret la inceputul lunii ca intetioneaza sa aplice abonatilor la serviciul DSL (tehnologie de conectare la Internet) "taxa furnizorului", la putin timp dupa ce guvernul a renuntat la colectarea unei taxe universale de la prestatorii de servicii, care de obicei era reflectata in pretul aplicat consumatorilor. Suprataxa s-ar fi aplicat persoanelor fizice abonate la DSL, care nu beneficiaza de serviciile traditionale de telefonie din partea aceleiasi companii.
Introducerea noii taxe, care a reusit deja sa ajunga pe facturile unora dintre abonati, a iscat un val masiv de proteste din partea unor organizatii pentru protectia drepturilor consumatorilor si a unor institutii, inclusiv Comisia Federala pentru Telecomunicatii (CFT).
Unul dintre clientii Verizon, Ailis Wolf, a decis sa creeze web-situl www.StopTheDSLFeeRipoff.com, care incurajeaza restul clientilor sa isi exprime nemultumirea conducerii CFT, pentru a-i determina sa urgenteze inlaturarea taxei respective.
Miercuri, Verizon a anuntat ca a renuntat la noile tarife in urma numeroaselor solicitari primite din partea clientilor. Bob Ingalls, directorul departamentului de marketing din cadrul Verizon, a precizat ca abonatii care au achitat deja aceasta taxa, vor primi banii inapoi. Decizia Verizon a fost facuta publica cu doar cateva zile dupa ce BellSouth a anuntat acelasi lucru.
Kevin Martin, presedintele CFT, a spus ca se bucura de receptivitatea de care au dat dovada cele doua companii. "Este normal ca abonatii sa poata beneficia de eliminarea taxei universale", a spus el. Martin a subliniat ca pastrarea preturilor acceptabile pentru Internetul de mare viteza ramane un scop prioritar pentru institutia pe care o conduce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO