Business Hi-Tech

Veniturile Gecad Net din vânzarea de soluţii Autodesk au crescut cu 50%

Autor: Adrian Seceleanu

03.02.2012, 00:00 110

Compania Gecad Net, care vinde în România produse Autodesk - cel mai mare dezvoltator de aplicaţii de proiectare asistată pe computer (CAD) la nivel internaţional -, a înregistrat anul trecut o creştere de 50% a veniturilor din această linie de business.

"Pe fondul unei scăderi continue a pieţei locale de soluţii de proiectare înregistrată în ultimii trei ani, echipa noastră a reuşit (…) să extindă portofoliul de clienţi pentru produsele software Autodesk şi să dezvolte segmentul de servicii de instruire şi certificare Autodesk", a declarat Cristina Anton, Business Manager Autodesk. O mare parte din creşterea de 50% atinsă a fost susţinută de vânzarea online a licenţelor software.

Anul 2011 a marcat şi prima vânzare din România pentru soluţia Autodesk Plant către Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, în cadrul unui proiect care a presupus şi furnizarea de servicii de consultanţă şi programe de training, pe lângă vânzarea de software. Compania Autodesk estimează că piaţa soluţiilor de proiectare asistată din România va creşte în 2012 cu aproximativ 30%. Compania deţinută de antreprenorul local Radu Georgescu a înregistrat în 2009 afaceri de 3,2 mil. euro. Datele financiare pe 2010 nu apar la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO