Business Hi-Tech

Vanzari Maxtor si noi virusi de e-mail

26.11.2001, 00:00 18



* Compania Maxtor, unul dintre principalii producatori mondiali de hard-discuri, vinde trimestrial in Romania intre 16.000 si 20.000 de unitati HDD, pretul mediu al acestora fiind de 80 de dolari, a declarat Cagatay Kilic, area sales manager al companiei.

Prezent la seminarul "Maxtor - Innovation in Technology", organizat de catre ASBIS Romania, Kilic a mai mentionat ca Maxtor detine o cota estimativa de piata de 50-55% la nivel mondial, pe segmentul calculatoarelor personale, si 15% pe cel al serverelor.

Cat priveste o eventuala filiala in Romania, "pana in acest moment, compania Maxtor nu a luat in considerare aceasta optiune. In functie de evolutia marimii pietei romanesti in viitor, vom decide daca vom face acest pas", a adaugat Kilic.

In luna aprilie 2001, Maxtor a cumparat compania Quantum, in urma achizitiei estimandu-se incasari totale pe acest an de 6 miliarde de dolari.

* GeCAD Software anunta reaparitia unui virus cu grad mare de raspandire. Introdus in baza de date de semnaturi RAV inca din luna august a acestui an, Win32/Aliz.A@mm este construit sa speculeze aceleasi deficiente de securitate ca si cunoscutul vierme Nimda.

Noul vierme de Internet soseste prin e-mail, existand posibilitatea de a infecta masina gazda chiar daca fisierul atasat nu este rulat. Subiectul mesajului e-mail prin care se transmite este foarte variat, el fiind ales la intamplare dintre urmatoarele variante: "Fw:" sau "Fw: Re:" impreuna cu expresii precum "Cool", "Nice", "Hot", "some", "Funny", "weird" etc.

Atasat acestui vierme este fisierul "whatever.exe", care va infecta calculatorul pe care a fost primit mesajul respectiv.

Un PC infectat va raspandi virusul catre toate PC-urile cunoscutilor a caror adresa de e-mail este inclusa in agenda calculatorului gazda precum si intreaga retea de calculatoare din care face parte PC-ul infectat.

Pentru a preveni aceasta posibilitate de infectare, trebuie aplicat patch-ul care se gaseste pe site-ul Microsoft la adresa http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS01-020.asp

Interesant este faptul ca aceasta este cea de-a doua lansare a acestui virus, dupa ce a fost modificat si imbunatatit in scopul evitarii detectiei sale de catre antivirusi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO