Business Hi-Tech

Valoarea de piata a Microsoft a scazut cu 30 mld. dolari

01.05.2006, 00:00 20

Gigantul software Microsoft a inregistrat o crestere cu 16% a profitului net in trimestrul incheiat pe 31 martie, la 2,98 miliarde de dolari (2,37 miliarde de euro), echivalentul a 29 de centi pe actiune, dar tinta de profit pentru anul fiscal care va incepe la 1 iulie este sub estimarile analistilor, conform presei internationale. Veniturile companiei au crescut cu 13%, la 10,9 miliarde de dolari. Oficialii companiei estimeaza ca veniturile din anul fiscal urmator vor fi de 49,5-50,5 miliarde de dolari.

Microsoft a anuntat de asemenea o schimbare radicala a strategiei, compania urmand sa creasca investitiile in Internet si noi piete. In urma anuntului, considerat o surpriza, capitalizarea bursiera a Microsoft a scazut cu 5%, adica cu 30 mld. $ (23,88 mld. euro), scrie Finacial Times.

Oficialii Microsoft au estimat de asemenea o crestere foarte mare a costurilor pentru urmatorul an fiscal, care incepe in luna iulie, din cauza lansarii sistemului de operare Windows Vista si a costurilor mai mari in competitia cu Google si Yahoo!.

In plus, veniturile pe o actiune Microsoft pentru urmatorul an au fost estimate de catre oficialii companiei la 1,36-1,41 dolari, fata de asteptarile analistilor de 1,53 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO