Business Hi-Tech

VÃ¥nzatorii de filme, jocuri si soft piratate sunt urmariti cu camere video digitale

03.06.2005, 18:47 37

Autoritatile americane au lansat un proiect gigant de instalare a unei retele de camere video de supraveghere in centrul orasului Los Angeles, principala misiune fiind identificarea vånzatorilor ambulanti de DVD-uri piratate cu filme, muzica, jocuri si aplicatii software, au anuntat responsabilii politiei locale.

Motion Picture Association of America (MPAA), institutie care apara interesele producatorilor de la Hollywood, a contribuit la finantarea acestui proiect, care a fost pus in functiune chiar de seful politiei din Los Angeles, William Bratton. Investitia totala pentru dotarea cu camere video si echipamentele necesare a fost estimata la 186.000 $ (150 de mii de euro).

Proiectul presupune instalarea de camere digitale pe anumite cladiri din oras, in zonele suspectate ca ar a??gazduia?? astfel de vånzari de bunuri contrafacute. In acest moment, cåteva dintre camere sunt deja instalate, insa autoritatile nu au precizat locatia lor exacta. Imaginile inregistrate vor fi monitorizate in permanenta de ofiteri ai politiei, care, in cazul in care sesizeaza ceva, vor trimite o unitate de politie sub acoperire. Politia din LA a constatat ca sisteme similare de supraveghere, care exista in trei parcuri ale orasului, au redus semnificativ traficul de droguri.

In ultimii ani, MPAA a finantat o campanie agresiva impotriva piratarii filmelor pe DVD care a costat in medie 3,5 miliarde de dolari (2,8 miliarde de euro) pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO