Business Hi-Tech

Utilizatorii Gmail “nu au niciun drept să pretindă intimitate din partea Google”

Utilizatorii Gmail “nu au niciun drept să pretindă...

Autor: Octavian Calei

14.08.2013, 11:21 3091

Utilizatorii serviciul de email al gigantului Google, Gmail, “nu au niciun drept să pretindă intimitate din partea companiei”, arată un document al unei curţi de judecată din SUA, publicat de site-ul Consumer Watchdog, scrie Business Insider.

Avocaţii Google au răspuns la plângerea depusă de un grup de persoane care cer ca drepturile la intimitate să le fie respectate citând o lege din 1979 care spune că nimeni nu ar trebui să se aştepte ca informaţiile predate unei terţe părţi să rămână confidenţiale.

„Google a recunoscut în sfârşit că nu respectă dreptul la intimitate. Oamenii ar trebui să ia aminte şi dacă ţineţi la confidenţialitatea corespondenţei electronice, nu folosiţi Gmail”, a spus John M. Simpson, directorul departamentului de securitate al Consumer Watchdog.

Documentul judecătoresc arată că Google foloseşte procese automate de control al emailurilor pentru a filtra mesajele nesolicitate (spam – n.r.), pentru a afişa reclame personalizate şi pentru alte servicii Google.

„Realitatea este că motoarele de căutare, inclusiv Google, reţin informaţiile dumneavoastră o perioadă de timp. În SUA, suntem sub incidenţa Patriot Act (document adoptat de Congres după atentatele de la 11 septembrie pentru aprobarea instrumentelor de interceptare a actelor de terorism – n.red.) şi este posibil ca informaţia să fie dezvăluită autorităţilor”, a declarat Eric Schmidt, executivul Google, în 2009.

Citiţi documentul original aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO