Business Hi-Tech

UPC a lansat pachete de servicii care combina servicii de telefonie, TV si acces la web

UPC a lansat pachete de servicii care combina servicii de telefonie, TV si acces la web
04.10.2007, 18:10 73

UPC Romania, cel mai mare operator de cablu de pe piata locala, a anuntat schimbari in oferta sa de servicii de televiziune, internet si telefonie - care au, printre altele, scopul de a convinge utilizatorii existenti sa nu migreze catre concurenta si de a contracta toate cele trei servicii furnizate de operator.
Compania a anuntat noi tipuri de pachete pentru televiziune digitala prin cablu, internet si telefonie fixa, precum si abonamentul Triple Play, care include cele trei servicii.
Cele trei servicii si abonamentul care le include vor fi disponibile in trei variante de abonare - small, medium si large. Preturile abonamentului cu cele trei servicii incluse sunt de 50 de lei, 75 de lei si, respectiv, 100 de lei pe luna, in functie de varianta selectata.
Pe de alta parte, compania a marit viteza de download la noile abonamente de internet, pana la 20 Mbps - cea mai mare viteza disponibila in prezent pe piata.
Astfel, noile tipuri de abonamente vor avea viteze de download de 1 Mbps, 10 Mbps si 20 Mbps si vor costa 25 de lei pentru varianta small, 35 de lei pentru medium, respectiv 60 de lei pe luna pentru pachetul large.
Romtelecom furnizeaza la un tarif lunar de 97 de lei o conexiune cu o viteza de 6 Mbps, iar RCS&RDS are in oferta o conexiune de 4 Mbps la un tarif lunar de 45 de lei.
Conexiunile mobile la internet disponibile prin operatorii de telefonie Orange si Vodafone Romania au in prezent o viteza maxima de 3,6 Mbps.
Abonamentele de televiziune digitala prin cablu vor fi disponibile in variantele de 60, 101 si 107 canale, pretul abonamentului lunar fiind de 35 de lei, 45 de lei si 65 de lei. Serviciile de cablu digital sunt disponibile doar in Bucuresti, UPC intentionand sa extinda anul viitor acest serviciu si in alte orase din tara. "Principala categorie de clienti vizata cu acest serviciu este cea care a investit intr-un televizor de ultima generatie (LCD sau plasma) si care vrea sa urmareasca programe la o calitate ridicata", au spus reprezentantii UPC. Compania avea la sfarsitul lunii iunie 8.000 de clienti pentru serviciul de cablu digital. In functie de tarifele practicate si perioadele in care accesul la convorbiri este gratuit, abonamentele la telefonie fixa au preturi de zece lei pentru pachetul small, 20 de lei pentru medium si 35 de lei pentru varianta large.
Abonamentele vor fi disponibile pentru noii clienti de la 1 octombrie. Vechii beneficiari ai serviciilor UPC se vor putea transfera catre noile abonamente incepand cu 1 decembrie. "In acest moment, prioritatea o reprezinta clientii noi", au spus reprezentantii UPC.
Pe de alta parte, schimbarile din oferta UPC au si un scop defensiv, in conditiile concurentei puternice de pe piata, care a determinat scaderea numarului de abonati UPC la cablu TV cu 90.000 de clienti in prima jumatate a acestui an. Abonamentele la cablu TV reprezinta principala sursa de venituri a UPC. Reprezentantii operatorului se asteapta, de altfel, ca noile oferte sa duca la majorarea numarului de clienti.
"Numarul de abonati ai companiei a scazut in trimestrul al doilea, ca urmare a migrarilor spre alti furnizori, care au venit cu oferte mai avantajoase, insa pana la sfarsitul anului estimam ca numarul lor va creste", a declarat directorul de relatii publice al operatorului, Andreea Nastase.
Totodata, reprezentantii companiei estimeaza o dublare a numarului de clienti pe telefonie fixa, fata de 2006, cand UPC avea 65.000 de abonati. Compania si-a bugetat in 2007 pentru investitii in infrastructura suma de 30 de milioane de euro.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro, cu 26% mai mult fata de anul precedent. In primul semestru al acestui an, veniturile UPC Romania au avansat cu 22%, la 88,1 milioane de euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO