Business Hi-Tech

Unde e berea mea?

20.04.2006, 00:00 22

Lui Robosapien V2 ii vine in sfarsit "mintea" la cap. Creatorii sai, Wowee s-au inteles cu Evolution Robotics, mari smecheri in domeniu sa-l indoape pe V2 cu doua supertehnologii: ViPR si Northstar. ViPR (Visual Pattern Recognition) e cel mai tare standard in tehnologia de recunoastere vizuala si ii va permite robotului sa diferentieze si sa retina diferite tipare, obiecte si locuri din medius sau inconjurator. Northstar e supranumit si GPS pentru interior este cea mai ieftina solutie de determinare a pozitiei pentru roboti. Cu noile imbunatatiri, robotul va deveni mai autonom si mai deschis la... propunerile tale. De exemplu va putea sa-ti aduca o bere de la frigider sau se va juca cu tine pe consola video.

Cine e robotu'' asta?

V2 este o caricatura de robot cu o personalitate scandalos de naturala. Are 61 cm, camere in loc de ochi, adunatura de senzori si articulatii de atlet uns cu toate alifiile. Se apleaca, sta in picioare, se intinde pe jos, iti face cu mana, face figuri de karate si alte chestii de genu'' asta. Recunoaste culorile, tonurile pielii pentru a interactiona cu obiectele si oamenii. Reactioneaza la muzica, detecteaza si ocoloste obstacolele cu un sistem de infrarosii si poate fi controlat cu o telecomanda care seamana cu un controller pentru consola de jocuri video.

Americanii nu au spus cand vor lansa pe piata versiunea imbunatatita si nici cat de tare se va condimenta pretul. Nu-l gasesti in Romania, dar daca iesi prin vestul Europei dai sigur de el ca vedeta in magazinele de electronice.

Pret: cateva sute de dolari
www.wowee.com, www.jr.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO