Business Hi-Tech

Un oficial al UE neaga simpatia pentru Bill Gates

24.08.2004, 00:00 14

Olandeza Neelie Kroes, care ar putea fi in curand numita ca responsabil al Comisiei Europene pe probleme de concurenta si antitrust, a acordat in urma cu mai multi ani o distinctie onorifica lui Bill Gates, seful celei mai mari companii de software din lume, Microsoft, scrie BBC News.
Acest lucru ar putea ridica problema unui conflict de interese, avand in vedere procesul in care Microsoft a fost condamnata de Comisia Europeana, in luna martie, la plata unei amenzi-record de peste 600 de milioane de dolari pentru practici anticoncurentiale.
Sanctiunile au fost temporar suspendate in urma apelului facut de Microsoft, iar presa internationala comenteaza ca, daca va fi numita in functia de responsabil al Comisiei pe probleme de concurenta, olandeza Neelie Kroes va putea influenta in mod direct rezolvarea acestui caz.
Kroes a afirmat ca distinctia oferita lui Bill Gates nu va schimba cu nimic procedura de judecata a cazului Microsoft. In 1996, ea era directoare la Nijenrode Business School din Olanda, atunci cand a fost desemnata sa il premieze pe Gates. ?Insa pe atunci aveam cu totul alte responsabilitati", a spus Kroes. ?Nu poti sa oferi o astfel de distinctie fara sa fii convins ca cel premiat, la momentul respectiv, intr-adevar facea o treaba buna", a adaugat Neelie Kroes, care a reamintit faptul ca nu a fost inca numita in fruntea departamentului responsabil cu concurenta al Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO