Business Hi-Tech

Un nou proiect ZF: Cele mai valoroase 100 de companii de tehnologie din România

Un nou proiect ZF: Cele mai valoroase 100 de companii de...
19.11.2021, 00:05 331

Ziarul Financiar a anunţat, în cadrul galei care a marcat 23 de ani de existenţă a publicaţiei, un nou proiect editorial care se adaugă anuarelor, cataloagelor şi suplimentelor realizate an de an. Este vorba despre topul celor mai valoroase companii din domeniul tehnologiei, o industrie care capătă tot mai multă amploare.

„Prin ochii noştri au trecut circa 400 de companii de tehnologie. Vedem foarte des corporatişti care renunţă la corporaţie şi fac proiecte pe care le-au gândit cât timp erau acolo. Vedem foarte mulţi puşti care visează, creează platforme şi se uită la extinderea pe piaţa internaţională“, a spus Adrian Seceleanu, senior editor Hi-Tech la Ziarul Financiar.

În acest nou proiect, partener este ROCA X, entitatea care reprezintă instrumentul investiţional pentru start-up-uri tech lansat în 2019 de o echipă de antreprenori locali.

„Am observat că în topul celor mai valoroase companii din SUA şi al celor mai valoroase companii care sunt tranzacţionate la bursele mari din lume au început să fie companii de tehnologie. Dacă acum abia primele companii de tehnologie îşi fac loc în acest top, deja, în topul brandurilor cele mai puternice, ca BVB, au început să-şi facă loc start-up-urile. Credem că ele, peste doi-trei ani, vor acapara acest top al companiilor celor mai valoroase din România“, a spus Alexandru Bogdan, CEO al Roca X.

Catalogul celor mai valoroase 100 de companii din tehnologie va fi lansat în prima parte a anului 2020, ca o extindere a proiectului ZF IT Generation, seria de emisiuni online specializate pe tehnologie, care a debutat în urmă cu aproape doi ani.

În acest nou proiect, partener este ROCA X, al cărei CEO este Alexandru Bogdan.  El a fost prezent la Gala ZF 2021.

Adrian Seceleanu, senior editor Hi-Tech la Ziarul Financiar, va coordona noul proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO