Business Hi-Tech

Un furnizor Dell si HP, fara brevet

05.01.2004, 00:00 29



Compania taiwaneza Chi Mei, unul din furnizorii de ecrane plate cu cristale lichide (LCD) al primilor producatori de computere la nivel mondial, Dell si Hewlett-Packard, si care lucreaza in parteneriat cu IBM si Fujitsu, a fost actionata in justitie pentru folosirea fara licenta a unor tehnologii de producere a componentelor monitoarelor.



Plangerea a fost depusa de Comisia franceza pentru Energie Atomica (CEA), organizatie care a cerut oprirea tuturor exporturilor companiei catre Statele Unite. Conform CEA, compania Chi Mei a folosit fara autorizatie doua dintre inventiile ale caror brevete le detine centrul de cercetari francez, procesul fiind deschis chiar in California, la San Jose, in Silicon Valley. Chi Mei, un conglomerat specializat in industria petro-chimica, a format Chi Mei Optoelectronics in 1998, devenind acum al doilea producator de ecrane LCD din Taiwan. Compania lucreaza in prezent impreuna cu Fujitsu si IBM Japonia si este listata la Bursa din Taipei. Pana in prezent, niciuna din parti nu a comentat acest anunt, avocatul CEA refuzand sa faca declaratii, iar oficialii Chi Mei nefiind de gasit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO