Business Hi-Tech

Uber România: Am lansat în iulie un serviciu pentru a creşte numărul de femei şofer din platformă, iar până acum s-au efectuat peste 5.000 de curse prin acesta

Uber România: Am lansat în iulie un serviciu pentru a...

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.10.2022, 00:00 229

Uber România, compania americană care oferă servicii de ride-hailing şi micromobilitate, a lansat în luna iulie a anului în curs un serviciu care a avut ca obiectiv să încurajeze femeile să devină şoferi şi să intre pe platformă, iar până în prezent peste 5.000 de curse au fost efectuate de femei şofer pentru clienţi femei, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Practic, Uber a introdus un serviciu prin care femeile şofer pot alege să ofere curse exclusiv femeilor, opţiunea putând fi pornită sau închisă după bunul plac - spre exemplu, poate fi pornită doar pe timpul nopţii. În prezent, doar 3,6% din şoferii de Uber sunt femei.

„Numărul de femei şofer pe platformă este considerabil mai mic decât numărul de şoferi bărbaţi. Lansarea acestui serviciu este un pas în schimbarea acestei direcţii, pentru a oferi o experienţă de călătorie confortabilă pentru ambele categorii de utilizatori - atât pasageri femei, cât şi bărbaţi”, a spus Iwona Kruk, purtătoare de cuvânt pentru Uber.

Versiunea pilot a acestui serviciu a fost lansată în urmă cu aproximativ patru ani în Arabia Saudită, potrivit sursei citate anterior. În Europa Centrală şi de Est, opţiunea de a oferi curse pasagerilor femei este disponibilă pentru femeile şofer din Polonia, Republica Cehă şi România.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO