Business Hi-Tech

Twitter intră cu Facebook în cursa de 1 miliard de utilizatori

Reţeaua de socializare Twitter ţinteşte 1 mld. de utilizatori

Autor: Radu Racu

12.10.2010, 13:09 28

Unul din co-fondatorii reţelei de socializare Twitter spune căintenţionează să atragă 1 miliard de utilizatori pentru a concuracu Facebook în contractele de publcitate, fără să avanseze însăvreun termen pentru atingerea acestui obiectiv, scrie Bloomberg.

Evan Williams, co-fondatorul şi fostul director executiv alTwitter, a declarat că va iniţia noi contracte de publicitate dupăcolaborările profitabile cu Starbucks, Coca-Cola şi ESPN. Reţelelede socializare au devenit foarte atrăgătoare pentru cumpărătorii dereclamă după ce numărul utilizatorilor a crescut exponenţial.Recent, Facebook s-a lăudat cu 500 de milioane de utilizatori şi aanunţat că ţinteşte pragul de 1 miliard.

"Twitter a ajuns acum ca YouTube. Au trafic mare, mulţi oamenile utilizează serviciile, însă e greu să scoţi bani din asta pentrucă nu ştii profilul utilizatorului", spune un analist.

Prin reţeaua de micro-blogging Twitter se transmit zilnic circa100 de milioane de mesaje scurte. Compania a început lun aceasta operioadă de probă cu 30 de cumpărători de publicitate, printre careNike şi Best-Buy. Conform datelor Twitter, 9% din anunţurile onlinesunt accesate de utilizatori pentru o durată medie de 43 desecunde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO