LIVE: ZF Live: Unde se află România din punct de vedere economic şi de business la marcarea celor 103 ani de existenţă? Cum putem rezolva problema demografică astfel încât în 2050 să nu fim numai 12 milioane de români?
Business Hi-Tech

Turcii de la Logo Yazilim discută achiziţia acţiunilor Global Finance la Totalsoft

Compania turcă Logo Yazilim, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii software, a semnat un acord neangajant cu fondul de investiţii elen Global Finance prin care va prelua un pachet de acţiuni la compania locală de software Totalsoft, scrie Reuters.

« Am semnat un acord neangajant cu fondurile de investiţii Ferabosco Investments Limited şi South Eastern Europe Fund pentru preluarea unui pachet de acţiuni în compania românească Totalsoft », au spus reprezentanţii companiei Logo Yazilim, listată la bursă.

Luna trecută, Ziarul Financiar a relatat despre exit-ul fondului de investiţii elen, care a intrat în acţionariatul Totalsoft în 2005 printr-o tranzacţie de circa 20 de milioane de euro şi care acum este aproape de plecarea din companie pentru o sumă de circa două ori mai mare, au declarat pentru ZF surse din industrie.

TotalSoft, unul dintre cele mai im­por­­tante proiecte de investiţii ale Global Finance, a ajuns anul trecut la afaceri de 24 mil. euro, din care circa 40% au fost ge­nerate de proiectele ob­ţi­nu­te pe plan in­­ternaţio­nal, iar pentru anul în curs pon­­derea va depăşi 50%. În 2015, To­talSoft a câştigat două mari con­tracte pe plan internaţional în domeniul financiar şi auto - Deutsche Leasing şi Volvo. Pro­ducătorul de software are circa 450 de salariaţi.

Înfiinţată în 1984, compania turcă Logo Yazilim a avut anul trecut afaceri de 40 de milioane de dolari şi 506 angajaţi.

Turcii de la Logog Yazilim furnizează servicii software şi are parteneri din ţări precum Germania, Rusia, India, Iran, Iraq, Azerbaijan şi Egipt.

Printre achiziţiile făcute de compania turcă se numără compania daneză de software Coretech, cea turcă Netsis şi firma specializată pe soluţii de business intelligence WorldBI.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.